Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Holocaustului! Ce a transmis preşedintele României

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2019, 13:32
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Holocaustului! Ce a transmis preşedintele României
Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Internațională de COmemorare a Victimelor Holocaustului

Liderul statului a transmis, duminică, un mesaj, pe Twitter, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Klaus Iohannis afirma că onorăm victimele Holocaustului „prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei.”

Duminică, șeful statului se află la Sibiu pentru a participa, împreună cu soția sa, la slujba de la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime”. De asemenea, președintele României a semnat decretul de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului.

Klaus Iohannis a scris un mesaj de Ziua Holocaustului

”Astăzi, onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”, este mesajul transmis de liderul statului, pe Twitter.  Acesta a fost însoțit de un hashtag: ”#Neamintim”. Iar, în semn de respect pentru suferințele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru înalta ținută morală de care au dat dovadă de-a lungul timpului, dar și pentru eforturile depuse pentru a păstra vie memoria victimelor Holocaustului, Iohannis a conferit:

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Holocaustului! Ce a transmis preşedintele României
Kklaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Holocaustului
  • Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavalerdoamnei Davidovits Rachel, doamnei Pardău Lea, domnului Schwartz Paul, doamnei Segal Sandra, domnului Shai Meir, doamnei Szinetar Iudita Agneta și doamnei Vainer Anette;
  • Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a III-adomnului Klein Andrei.

Ceremonia de decorare va avea loc luni, 28 ianuarie, la Palatul Cotroceni

Ceremonia va avea loc luni, 28 ianuarie 2019, ora 18:00, la Palatul Cotroceni. Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este însemnată în fiecare an în data de 27 ianuarie. O rezoluție în acest sens a fost adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la 1 noiembrie anul 2005, dată care a fost aleasă pentru că, în 27 ianuarie 1945, lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz a fost eliberat de armata sovitică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×