Klaus Iohannis, după taxele anunţate de Eugen Teodorovici: ”Acest proiect aruncă în haos economia”

Mirela Apostol   
în Instant Articles
19/12/2018, 13:34
Klaus Iohannis, după taxele anunţate de Eugen Teodorovici: ”Acest proiect aruncă în haos economia” GALERIE FOTO
Ce spune Klaus Iohannis, după taxele anunţate de Eugen Teodorovici

Klaus Iohannis a vorbit la finalul şedinţei de CSAT şi a abordat proiectul anunţat de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici în urmă cu o zi. Preşedintele condamnă ideile propuse de ministru şi a avut o reacţie dură după taxele anunţate de acesta:

„Am terminat şedinţa CSAT. Prima chestiune pe care aş menționa-o este aprobarea planului de înzestrare a armatei României. Acest proiect a fost aprobat. Obiectivul constă în dotarea cu tehnică și echipamente militare compatibile cu NATO. Transportoare blindate pentru trupe, autoturisme blindate și neblindate, sisteme de rachete aer-sol, elicoptere de transport personal. Totodată, în CSAT am aprobat forțele și mijloacele care se trimit anul viitor în teatru de operațiuni în afara statului român. 1200 militari, mai mult ca în 2018. Vom avea în afară 759 de militari și polițiști în misiuni.

Klaus Iohannis, după taxele anunţate de Eugen Teodorovici

Ca un element de noutate, în 2019 România va participa cu un detașament de echipamente militare la misiunea ONU din Republica Mali. Vreau să mă refer la o situație foarte serioasă și îngrijorătoare. Cu toții am aflat că Guvernul pregăteste OUG pentru noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce la declarațiile doamnei prim ministru, discurs la inaugurare, spunea, țineți minte, nu vom introduce noi impozite și taxe. Ei, iată că se introduc. Acest proiect nu are o analiză la fundamentare. Acest proiect vine cu idei nemaiauzite până acum. Acest proiect aruncă în haos economia”.

Klaus Iohannis, după taxele anunţate de Eugen Teodorovici
Klaus Iohannis, după taxele anunţate de Eugen Teodorovici

„Se prevede acolo supraimpozitatea companiilor din domeniul energetic. Vom plăti cu toții mai mult pentru gaz și curent, alt rezultat nu văd acum. În același timp am primit asigurări din domeniul telecomunicațiilor că această chestiune îi va afecta și pe ei, deci vom plăti mai mult și la telecomunicați. Deci pe scurt ne așpetăm ca toate să se scumpească. Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia pesediştilor. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia. Și mai grav va da peste cap bugetele tuturor românilor. Acest lucru nu trebuie să se întâmple. Și fac apel la Guvern să se răzgândească în privința acestei ordonanțe. Și după o analiză profundă și discuții să vină cu o formă sustenabilă„, a spus Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×