Judecătorul CCR Livia Stanciu a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 09:05
Judecătorul CCR Livia Stanciu a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii
Livia Stanciu, judecătorul CCR, fostă șefă ÎCCJ, dată afara din Institutul Național al Magistraturii

Fosta șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție(ÎNNJ), judecător CCR, Livia Stanciu, a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii(INM), loc în care preda cursuri de Procedură Penală! Cea care instumentează dosarul Tel Drum de la DNA al lui Liviu Dragnea, Alexandra Lăncrănjan, împreună cu judecătorul Ionuț Matei, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, au fost și ei eliminați de pe lista cadrelor care predau la INM. Miercuri seară, 28 noiembrie, Mihai Gâdea a prezentat informația, la Antena 3.

Ulterior, prezentatorul a declarat că excluderea lui Stanciu a fost determinată de hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului, care a relatat că fosta șefă de la ÎCCJ nu a asigurat un proces echitabil primarului Mircia Gutău, de la Râmnicu Vâlcea. Acesta a fost achitat definitiv de ÎCCJ într-un dosar care-i prevestea 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită. Achitarea a venit în urma rejudecării dispuse după decizia CEDO, ce a stabilit că, în recurs, Gutău nu a avut parte de un proces drept. La doar câteva luni după ce a fost luată decizia, Livia Stanciu a fost numită șefa ÎCCJ de Traian Băsescu, având notorietate în interiorul PDL.

Livia Stanciu, judecătorul CCR, dat afară de la Institul Național al Magistraturii

judecatorul ccr livia stanciu dat afara de la institutul national de magistratura
Mircia Gutău, primar Râmnicu Vâlcea

După achitare, Mircia Gutău a dezvăluit că mereu s-a simțit nevinovat. Și, chiar dacă a făcut închisoare la zi și a suferit, vestea că totul s-a rezolvat l-a întregit. ” Tot timpul am considerat că sunt nevinovat, altfel nu aș fi făcut demersul la CEDO. După aceea am avut emoții când s-a aprobat revizuirea, după aceea judecarea pe fond. Am avut noroc de un complet care a cunoscut dosarul din fir în păr, fiecare virgulă din dosar o cunoștea. Mi-am dat seama după întrebările pe care le punea, atât mie, cât și martorilor. Deci, e o bucurie enormă. Chiar dacă vine după 12 ani, chiar dacă am făcut închisoare la zi, chiar dacă am suferit extraordinar de mult. Este o întegire a reabilitării mele”, a spus Mircia Gutău.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×