Iphone a fost interzis în China! Apple pierde instant sute de milioane de euro

Ana Chivu  
înStiri de ultima ora
10/12/2018, 19:50
Iphone a fost interzis în China! Apple pierde instant sute de milioane de euro
IPhone este interzis în China!

Tribunalul poporului a decis! IPhone este interzis de acum încolo în China! Decizia aceasta a venit ca urmare a unuia dintre producătorii mondiali de chipuri care a dat în judecată Apple. Totul s-a petrecut din cauza unor brevete de fabricații.

Primul efect este interzicerea vâzării unui astfel de model de telefoane pe piața asiaticilor. Decizia arată clar că orice model de la IPhone 6 până la IPhone X este interzis! Modelele afectate de această decizie judecătorească sunt: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

IPhone x, interzis în China!

Instanța din orașul Fuzhou a interzis vânzările la IPhone de orice fel. Motivul este că ar fi fost încălcate două bravete. Decizia a fost comunicată de compania Qualcomm, care a specificat că ar putea fi vorba de redimensionarea fotografiilor, dar și despre gestionarea aplicațiilor pe touch-screen. Această acțiune a fost inițiată încă din anul 2017. „Apple are în continuare de câștigat de pe urma proprietății intelectuale care ne aparține și totuși refuză să ne ofere compensație”, confrm declarațiilor directorului juridic al Qualcomm, Don Rosenberg, citat de Reuters, potrivit hotnews.ro. „Efortul Qualcomm de a interzice produsele noastre este o altă mişcare disperată a unei companii a cărei practică ilegală este investigată de autorităţile de reglementare din întreaga lume.  Toate modelele iPhone rămân disponibile pentru clienţii noştri din China”,  a declarat Apple într-un comunicat.

La începutul ședinței de tranzacționare în New York, acțiunile Apple au scăzut cu până la 2%. Se pare că cele ale Qualcomm au crescut, tot 2%. Producătorul Apple nu a mai plătit taxele de licențiere, adică cea mai mare sursă de profit a Qualcomm, prin urmare, acesta nu mai folosește cipurile lor. Qualcomm suferă daune de miliarde, continuând să raporteze scăderi ale vânzărilor. „Din câte se pare, telefoanele iPhone care rulează versiuni ale iOS mai vechi decât iOS 12 nu pot fi importante și vândute în China în momentul de fața, însă modelele mai noi pot fi vândute. Seriile iPhone XS si iPhone XR nu fac parte din această interdicție, însa teoretic nici modelele 6S – X care au preinstalat iOS 12, deci e posibil ca de aici să vină afirmația celor de la Apple conform căreia telefoanele încă pot fi cumparate de către clienții din China în această perioadă.”

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×