Ion Țiriac, invitat la un grătar în casa președintelui SUA: “Puneam nişte cârnaţi la fript şi jucam fotbal american”

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
10/02/2019, 21:23
Ion Țiriac, invitat la un grătar în casa președintelui SUA: “Puneam nişte cârnaţi la fript şi jucam fotbal american” GALERIE FOTO
Ion Țiriac, invitat la un grătar în casa președintelui SUA “Puneam nişte cârnaţi la fript şi jucam fotbal american”

Ion Țiriac a fost invitat să meargă la un grătar în casa președintelui SUA. Omul de afaceri a mărturisit că acest lucru chiar s-a întâmplat. Nu acum de când este președinte Donald Trump, ci pe vremea când americanii aveau un președinte mult mai cunoscut, pe John Fitzgerald Kennedy. Ion Țiriac a dezvăluit cum aveau loc întâlnirea de la reședința președintelui Statelor Unite ale Americii. “Puneam nişte cârnaţi la fript şi jucam fotbal american”, a povestit Țiriac pentru Antena 3.

Omul de afaceri a povestit cum în tinerețe el era urmărit peste tot de cei de la Securitate. Aceștia încercau să-l interogheze pe omul care atunci avea dese ieșiri din țară și mai ales întâlniri cu oameni importanți ai lumi. Unul dintre ei, chiar președintele Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy. În acele timpuri, România nu avea o relație tocmai bună cu SUA, motiv pentru care Securitatea lui Ceaușescu voia să afle ce facea Țiriac în State. „Până și în SUA știau de ce mă duc acasă la președintele Kennedy”, a spus Ţiriac la Antena 3.

Ion Țiriac, invitat la un grătar în casa președintelui SUA! Tovarășu’ Țiriac, ați fost la Washington. Ce ați făcut? Am jucat tenis.

Ion Țiriac a povestit cum a fost invitat la un grătar în casa președintelui SUA. Securitatea încerca să scoată câte ceva de la el după fiecare vizită. “Când am venit înapoi, în anii ’60, m-au luat ‘- Tovarășu’ Țiriac, ați fost la Washington. Ce ați făcut? – Cum ce-am făcut? Am jucat tenis. – Nu, nu, dar ați văzut pe cineva? – Erau câteva mii acolo pe care i-am văzut. Or fi fost și de la ambasadă. – De ce n-ați scris că ați fost acasă la Kennedy? Până şi cei din SUA ştiau că mă duc acasă la Kennedy”, a povestit întâmplarea Ţiriac.

Ion Țiriac pe vremea când reprezenta România ca sportiv

Sportiv pe vremea aceea, Ion Țiriac era un obișnuit al vizitelor la reședința președintelui SUA. “De 5 ani tot mergeam. Mâncam cârnaţi, puneam nişte cârnaţi la fript şi jucam fotbal american. Până şi CIA ne ştiau”, a povestit Ion Ţiriac despre prietenia cu John Fitzgerald Kennedy. Acesta a fost președinte al SUA din ianuarie 1961 până pe data de 22 noiembrie 1963, când a avut loc asasinarea la Dallas.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×