Înmormântarea Bulibașei din Gilău! I-au ținut slujba în palatul de 32 de camere

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 22:05
Înmormântarea Bulibașei din Gilău! I-au ținut slujba în palatul de 32 de camere GALERIE FOTO
Înmormântarea Bulibașei din Gilau a avut loc miercuri, 9 ianuarie 2019,

Peste 300 de persoane au participat la slujba de înmormântare a Bulibașei din Gilău. Ceremonia a fost ținută de unul dintre cei mai importanți oameni ai Bisericii Ortodoxe Române, Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului. Slujba s-a ținut chiar în curtea „turnuleţelor gemene“, cunoscută în zonă pentru aspectul său impunător.

Slujba de înamormântare a bulibașei din Gilău, Rudolf Varga, pe numele său real, a strâns peste 300 de persoane, în mare parte familie, rude și prieteni. Domeniul pe care s-a ținut slujba este unul cu adevărat impresionant. Acesta are două palate cu 32 de camere, în care se poate găsi o saună, jacuzzi în băi, dar şi un altar cu icoane unde Rudolf Varga se ruga destul de des, după spusele apropiaților.

Înmormântarea Bulibașei din Gilău! Viorica Dăncilă a trimis o coroană

Înmormântarea Bulibașei din Gilău a avut loc miercuri, 9 ianuarie 2019, de la ora 12.00 pe o vreme foarte geroasă, la -10 grade Celsius, chiar în curtea celor două palate ale familiei sale. Familia a întins două covoare roşii au fost întinse din curte până aproape de strada unde se află cele două palate. Pe una dintre clădirile cu turnuleţe au tronat două bannere. Unul dintre acestea îl înfăţişa pe bulibaşă zâmbind, cu sacou alb şi pălărie albă de cowboy. Cu litere mari a fost scris un mesaj de la familie pentru acesta: „Veşnic vei rămâne în amintirea noastră”. La înmormântare, chiar și premierul Viorica Dăncilă a trimis o coroană de flori.

Coroana trimisă la înmormântarea Bulibașei din Gilău de Viorica Dăncilă! Foto – Remus Florescu

La dispariția Bulibașei din Gilău fiica sa, Dana Rozalia Varga, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a postat un mesaj emoționant pe contul ei de socializare. Tatăl meu! Omul care era viaţă, putere, forţa care mă ajuta şi susţinea neîncetat. A plecat nemeritat şi devreme dintre noi. Un om care a ştiut mereu să ne zâmbească nu numai cu chipul, ci şi cu sufletul zi de zi. Îmi vor lipsi îmbrăţişările tale, TATA! Îmi vor lipsi apelurile tale de după fiecare emisiune, cuvintele tale calde şi înţelepte. De astăzi, tata ne va privi de sus, ne va veghea şi sunt sigură că ne va ghida şi ajuta, aşa cum a facut-o întreaga lui viaţă. Nu te vom uita niciodată, TATĂL MEU!!”, a scris Dana Varga. Rudolf Varga, un rom înstărit din Gilău autointitulat „Bulibaşa Ţiganilor” a ajuns celebru după ce a recuperat de la Statul Român 8 kilograme de aur confiscate de comunişti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×