”Îngerul copiilor” a murit! Marin Burlea a trecut la cele sfinte în această dimineață

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/10/2018, 11:24
”Îngerul copiilor” a murit! Marin Burlea a trecut la cele sfinte în această dimineață
Marin Burlea a părăsit acest Pământ. ”Îngerul copiilor” a trecut la cele sfinte

Marin Burlea, cel numit ”îngerul copiilor”, a murit! Cunoscutul medic a trecut la cele sfinte în această dimineață. Bărbatul a sfârșit la Institutul Regional de Oncologie Iași. Acesta, un om considerat de toți drept minunat și inimos, făcea în fiecare zi fapte pentru ceilalți. Cu toate că CV-ul său era plin de ani grei de muncă în acest domeniu, a lăsat în urmă rangul și a trecut la generozitate. Marin Burlea făcea naveta Iași-Tulcea pentru a avea grijă de micuții care nu dispun de un medic în oraș.

Acum puțin timp, când a fost întrebat despre alegerea de a îngriji copii din Tulcea, a declarat că nu a stat pe gânduri o secundă când i s-a cerut acest lucru. Singurul gând pe care-l avea în minte era legat de posibilitatea atât de mică de a aduce un orice alt medic pediatru în acel oraș, drept pentru care el a ales să facă asta. ”Din nefericire, medicii nu sunt motivați să rămână în România. Aproape 25.000 de medici sunt plecați peste granițe. Poate nu ne dăm seama, dar e un fapt îngrijorător”, a spus în acel moment prof. univ. Marin Burlea.

”Îngerul copiilor” a murit!  Marin burlea a trecut, în această dimineață, la cele sfinte

Marin Burlea a murit! Îngerul copiilor a trecut la cele sfinte
Marin Burlea, în timp ce-și făcea meseria

Tot în acel moment, ”îngerul copiilor” a mai fost întrebat despre situația sistemului medical din țară. Sincer, Marin Burlea a mărturisit că față de cei cărora le croiesc destinele: profesorii, și cei cărora le salvează viețile: medicii, este o superficialitate greu de imaginat din partea unora. ”În secolul vitezei și era informației avem impresia că medicina se poate învăța de pe internet. Nu mai există devotament, generozitatea de a venit sâmbătă și duminică în spital pentru a-ți vizita pacienții, să faci anumite lucruri neremunerate. Medicul este un individ care are datoria de a transmite în societate nu doar profesionalism, ci trebuie să transmită principii sănătoase de viață, familie, îngrijire și alimentație”, a declarat medicul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×