Închisoare cu executare pentru apeluri false și glume proaste la 112!

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
03/02/2019, 09:16
Închisoare cu executare pentru apeluri false și glume proaste la 112! GALERIE FOTO
Închisoare cu executare pentru apeluri false și glume proaste la 112!

Se poate ajunge la închisoare cu executare pentru apeluri false și glume proaste la 112! Autoritățile vor să înăsprească legislația existentă acum, pentru că foarte multe apeluri primite la 112 sunt, fie false, fie glume proaste. În acest moment legislația prevede pentru alarmarea fără motiv a autorităţilor pedepse cu închisoarea cuprinse între trei luni şi doi ani sau amendă.

Autoritățile se plâng însă că legislația este prea blândă și la 112 oamenii sună să facă glume, să înjure operatorii sau să dea alarme false. De cele mai multe ori autoritățile iartă asemenea apeluri, dar dacă se insistă persoana respectivă este localizată și dusă la secție. „Aceste persoane sunt depistate şi se iau măsuri legale. Atunci când apelează abuziv la 112 ţin linia ocupată, iar noi nu putem ajunge la persoanele care chiar au nevoie de ajutorul nostru.”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română.

Pentru apeluri false și glume proaste la 112 se va face închisoare cu executare!

Deocamdată pentru pentru apeluri false și glume proaste la 112 se dă închisoare cu suspendare, dar autoritățile vor să se poată da și pedeapsa de închisoare cu executare pentru așa ceva. Măsurile sunt necesare pentru că s-au înmulțit apelurile false și glumele proaste la numărul de urgență, 112. „Sunt verificate toate condiţiile şi în final constatăm că a fost o alarmă falsă. Câteva ore să scoţi din intervenţie o ambulanţă SMURD înseamnă foarte mult, poate nu există în zona respectivă o altă resursă care să îi ia locul.”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

Din cele 12 milioane de apeluri la 112, 7 milioane au fost alarme false!

O statistică arată că anul trecut din cele 12 milioane de apeluri la numărul unic, aproape şapte milioane au fost alarme false ori nu semnalau urgenţe. De exemplu un elede de 17 ani din Târgoviște a fost condamnat la patru luni de supraveghere strictă. El a trimis SMS-uri Poliţiei şi Jandarmeriei în care anunţa că a amplasat bombe în două licee. Un alt bărbat din Ialomița a sunat la 112 de 6.500 de ori în 42 de zile, doar ca să înjure operatorii. Un alt bărbat a fost arestat după ce a anunţat că a amplasat bombe cu gaz sarin la Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×