În sfârșit! Ionuț Gologan a primit vestea! Scapă de condamnarea la moarte

Ionuţ Cataramă   
în Stiri mondene
01/02/2019, 15:35
În sfârșit! Ionuț Gologan a primit vestea! Scapă de condamnarea la moarte GALERIE FOTO
Ionuț Gologan scapă de condamnarea la moarte

Veste bună pentru Ionuț Gologan. Românul arestat în Malaezia este aproape să scape de executarea pedepsei cu moartea. Totul va fi făcut posibil ca urmare a unei decizii luate recent de guvernul malaezian.

Guvernul a hotărât abolirea pedepsei cu moartea, astfel că Malaezia va pune capăt executării respectivelor pedepse capitale. Măsura este privită cu ochi buni de organizațiile internaționale care apără drepturile omului. Printre deținuții care vor beneficia de pe urma unei astfel de hotărâri, se află și românul Ionuț Gologan, condamnat la moarte în 2016, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. „Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv. Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție.”, a declarat ministrul Legii din Malaezia. În ciuda faptului că va scăpa de executarea pedepsei cu moartea, românul rămâne în închisoare.

Ionuț Gologan va rămâne, totuși, în închisoare
Ionuț Gologan va rămâne, totuși, în închisoare

Este așteptat cu nerăbdare să se întoarcă acasă

Bunica este cea care l-a crescut pe Ionuț Gologan. De fiecare dată când i se ivește ocazia, femeia în vârstă de 87 de ani, nu ezită să-și mărturisească cea mai arzătoare dorință: de a mai trăi cât să-și poată revedea nepotul întors acasă. „Îl așteptăm acasă, nu ne ajută nimenea. Nu ne ajută nimeni. Pe omul bogat îl ajută toți, dar la omul sărac nici boii nu-i trag. Nu dăm detalii despre Ionuț. Să îl aducă să-l vedem. Eu l-am crescut”, a declarat bunica lui Ionuț Gologan, în urmă cu ceva timp.

Ionuț Gologan a fost arestat în vara anului 2012, pe aeroportul din Kuala Lumpur, după ce forțele de ordine i-au descoperit în bagaje aproape 1,5 kilograme de substanțe interzise. Ulterior, românul s-a apărat, susținând că nu știa de existența drogurilor aflate într-un compartiment ascuns al genții, întrucât aceasta nu îi aparținea, ci urma să ajungă la iubita unui prieten. Un amănunt interesant este că în interiorul bagajului respectiv au fost găsite mai multe obiecte vestimentare pentru femei, iar drogurile se aflau ascunse într-un buzunar secret.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×