Ilie Năstase, reacție dură după ce Primăria Capitalei a gafat în descrierea sa

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
29/01/2019, 16:12
Ilie Năstase, reacție dură după ce Primăria Capitalei a gafat în descrierea sa GALERIE FOTO
Ilie Năstase, reacție dură după ce Primăria Capitalei a gafat în descrierea sa

Ilie Năstase a răbufnit la adresa Primăriei Capitalei, după gafa comisă în privința sa. Într-o broșură editată recent de instituția în fruntea căreia se află Gabriela Firea, cu titlul „O sută de personalități bucureștene”,  în dreptul fostului mare tenismen român apare următoarea descriere: „Este un fost jucător profesionist de tenis de câmp. A fost numărul 2 mondial de două ori”. Vorbim așadar despre o uriașă eroare, în condițiile în care cel poreclit Nasty nu numai că a ocupat prima poziție în topul ATP, dar a fost și primul lider mondial de la instituirea ierarhiei computerizate. Gafa a făcut înconjurul lumii, respectiva broșură fiind oferită turiștilor străini sosiți în România la sfârșitul săptămânii trecute, când accesul în Arcul de Triumf a fost permis publicului interesat să-l viziteze.

Cartea pe a  cărei copertă apare sigla Primăriei Capitalei, își propune să omagieze 100 de personalități bucureștene, printre care Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Nicolae Bălcescu, Dinu Lipatti, Henri Coandă, dar și „medicul, scriitorul și omul politic” Nicolae Bacalbașa, deputat al Partidului Social Democrat. Alături de aceste nume sonore se află și Ilie Năstase, în privința căruia a fost comisă o gafă de proporții.

Nasty nu iartă! Primăria Capitalei, pusă la zid

Primăria Capitalei nu a dorit să vină cu explicații pentru gafa comisă în broșura oferită în mod gratuit celor veniți să viziteze Arcul de Triumf. În ceea ce-l privește pe Ilie Năstase, acesta a reacționat în termeni duri, arătându-se deranjat  de situația creată. Ba mai mult, Nasty a mărturisit că se gândește serios să părăsească Bucureștiul pentru a se muta în Constanța, orașul iubitei sale, Ioana Simion.

Ilie Năstase a fost primul lider mondial ATP, de la instituirea ierarhiei computerizate

„E adevărat, am fost și numărul 2 mondial, prin 1974 sau 1975. Ca să ajungi numărul 1 trebuie să treci și pe la numărul 2. Dar, am fost și numărul 1. Mai mult de atât nu se poate. Poate cei de la Primărie cred că a fi numărul 2 e maximum! Era mai nasol dacă mă prezentau invers: adică să fi fost doar numărul 2, iar ei să mă prezinte ca fost număr 1. Mai multe n-am ce să spun. Eu nu mă supăr, ei trebuie să se supere, pentru că fac astfel de greșeli. Mă mut în Constanța. Îmi schimb buletinul, serios! Poate și candidez la Primărie. Uite, chiar acum plec spre Constanța. Să văd cum mă primesc oamenii de acolo și o să văd ce decizie voi lua. De 10 ani, am apartament lângă hotelul Rex din Mamaia. Constanța ar deveni primul oraș din lume cu doi foști număr 1 mondial. Acum, am fi doi foști numărul 2”, a declarat Ilie Năstase, făcând referire la Simona Halep, care locuiește tot în orașul de la malul mării.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×