Guvernul Orban a făcut anunțul. Salariul minim ar putea crește la 2.230 de lei brut, în 2020

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
19/11/2019, 13:57
Guvernul Orban a făcut anunțul. Salariul minim ar putea crește la 2.230 de lei brut, în 2020
Ludovic Orban promite că va crește salariul minim pe economie. Sursa foto: g4media.ro

Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat despre salariul minim, care ar putea crește la 2.230 de lei brut. Șeful guvernului a scris pe Facebook despre intenția cabinetului său de a mări salariul minim în România, unul din cele mai mici din Uniunea Europeană, cam la același nivel cu cel de la veciniii noștri bulgari.

Ludovic Orban a spus că va crește salariul minim din 2020

Orban scrie pe pagina de socializare că venitul minim brut (adică nu cel pe care îl iau salariații în mână) ar putea crește în anul 2020 la 2.230 de lei. Premierul României a reiterat faptul că salariul se va calcula în funcție de rata inflației, de indicele prețurilor de consum și cifrele productivității. Calculul final va fi făcut public săptămâna asta, conform unor surse guvernamentale.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Orban acuză PSD că a falimentat țara

Ludovic Orban a declarat în repetate rânduri că guvernul PSD a lăsat găuri de miliarde de euro în bugetul României și că s-a împrumutat pentru a-și onora promisiunile de măriri salariale și de pensii. Guvernul actual a mai spus, prin vocea lui Orban, că salariul minim trebuie să fie același pentru toți, indiferent de profesie, experiență sau studii, lucru cu care mare parte a populației nu este întru totul de acord.
PSD promisese o creștere a salariului minim net (în mână) de 100 de lei, la 1.363 de lei. Chiar și cu această creștere, salariul este în continuare mic, derizoriu pentru cei mai mulți angajați, căci din acești bani nu poate trăi niciun român fără griji o lună de zile.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×