Guvernul a emis o alertă alimentară: mai multe tipuri de brânzeturi neconforme. Amenzi uriașe

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 14:59
Guvernul a emis o alertă alimentară: mai multe tipuri de brânzeturi neconforme. Amenzi uriașe GALERIE FOTO
Guvernul a emis o alertă alimentară mai multe tipuri de brânzeturi neconforme. Amenzi uriașe

S-a emis o alertă alimentară de către Guvern. S-au descoperit mai multe brânzeturi sau cașcaval cu grăsimi hidrogenate în ele. Acest lucru a dus la aplicarea de amenzi în valoare de 855.000 de lei, pentru 110 de operatori economici. Ministerul Agriculturii a transmis o alertă alimentară. 

Echipele mixte au fost formate din inspectori cu atribuții de control de la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Controalele la diverși operatori economici au început pe data de 21 ianuarie în acest an. În aproape 3 săptămâni de controale la patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante/ catering, fast-food-uri s-au descoperit mai multe nereguli.

Guvernul a emis o alertă alimentară! S-au dat amenzi în valoare de peste 1.000.000 de RON

Guvernul a emis o alertă alimentară! S-au descoperit alimente neconforme la patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante/ catering și fast-food-uri. În cele 18 zile de controale, cei de la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au descoperit mai multe tipuri de brânzeturi neconforme. Au fost controlate 34 de patiserii, 38 de laboratoare cofetărie sau patiserie, 19 pizzerii, șapte fast-food-uri, patru restaurante sau catering și două magazine alimentare.

Guvernul a emis o alertă alimentară mai multe tipuri de brânzeturi neconforme. S-au dat amenzi uriașe

Inspectorii au constatat fraude alimentare la 110 agenți economici prin substituirea produselor obținute din lapte cu specialități obținute din grăsimi hidrogenate. În același timp a fost constatată și dezinformarea consumatorilor. Cei  110 operatori au primit sancțiuni contravenționale în valoare de 855.000 de lei. „Prin verificările efectuate se confirmă persistența fenomenului substituirii produselor sănătoase obținute din procesarea laptelui autohton de calitate cu specialități obținute din grăsimi de altă origine și al dezinformării consumatorilor, inspectorii MADR continuând eforturile de eradicare a acestora”, au anunțat reprezentanții MADR. Pentru alte abateri de la legislația sanitar-veterinară au mai fost aplicate și alte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 194.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×