Carne de vită de la animale bolnave din Polonia, pe mesele românilor. Anunț ANSVSA

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 18:37
Carne de vită de la animale bolnave din Polonia, pe mesele românilor. Anunț ANSVSA
Carnea de vită din Polonia contaminată, a ajuns în mâncarea românilor!

Jurnaliștii din Polonia au adus în plan principal o poveste teribilă! Vitele care au fost sacrificate acolo erau bolnave, iar fără vreun regret, furnizorii o dau mai departe. Autoritățile din România au fost informate că și la noi a ajuns carne de vită din Polonia, contaminată.În acest sens, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe piață mai bine de 20 de kg de carne.

Carnea de la vitele bolnave a fost livrată și în:Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, Portugalia și Suedia. „Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL. Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial şi urmează a fi dirijată către neutralizare”, a transmis ANSVSA

Carne de vită de la animale bolnave, din Polonia!

Carne de la niște animale bolnave din Polonia a ajuns în România! Povestea este de-a dreptul dramatică. Într-un abator din Polonia sunt sacrificate animale bolnave a căror carne ajunge în diverse țări, precum și România. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a scos carnea de vită frunizată din Polonia. ACeasta a fost cumpărată de o firmă din Ilfov.Din fericire, carnea nu a ajuns la vânzare. Cu toate acestea, pentru siguranță, firma din România care a cumpărat carne de vită din Polonia a ales să distrugă tot lotul comandat de la compania din Polonia ELKOPOL.

Carne de vită Polonia, scoasă de pe piața din România
Carne de vită Polonia, scoasă de pe piața din România

„În data de 30.01.2019, ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), despre prezenţa României pe lista de distribuţie a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informaţiilor relevate de o anchetă media. În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov”, au transmis, miercuri, reprezentanţii ANSVSA citați de News.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×