Grevă la metrou! Sindicaliștii vor salarii mai mari cu 42%

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/10/2018, 12:22
Grevă la metrou! Sindicaliștii vor salarii mai mari cu 42%
Greva generală de la metrou va începe miercuri, nu luni, așa cum era anunțat

Se prevede o grevă generală la metrou! Sindicaliștii vor salarii mai mari cu un procent de 42%. Pe scurt, această revolta angajaților de la metrou vine în urma faptului că toți stau peste program, însă salariilor lor rămân la fel de mici. Potrivit unor delcarații dintr-o conferință de presă, președintele Unității Sindicatului Liber Metrou(USLM) Ion Rădoi, a apărat drepturile oamenilor care lucrează pentru cetățeni. Contractul Colectiv de Muncă actual expiră mâine, pe 27 octombrie. Deci, teoretic, peste două zile putem declanşa conflictul colectiv de muncă. Vreau să vă spun că avem de-a face cu tot felul de promisiuni făcute de preşedintele partidului de guvernare, care ne-a spus că dublează salariile în următorul an, la fel şi cu promisiunile făcute de doamna ministru al Muncii, cu acea Ordonanţă prin care au ieşit la pensie oameni cu 137% pensie peste salariu, cu creşterea combustibililor cu 10%, la utilităţi cu 15,5%.

De asemenea, reprezentantului sindicaliștilor a spus și care este motivul exact al oamenilor care au ajuns în situația de a striga în gura mare că nu e corect ce li se întâmplă. ”Pe deasupra au mai reuşit să ne bage în salariu şi cota pe care trebuia să o dea angajatorul. Acesta este motivul pentru care am solicitat o majorare de 42% a salariilor la metrou. Am făcut o comparaţie între cele două metrouri, de la Bucureşti, şi din capitala Europei, Bruxelles. La metroul nostru salariul este de 2,46 euro pe oră, iar la Bruxelles este 15,5 euro pe lună.

Grevă la Metrou! Sindicaliștii vor un salariu mai mare cu 42%. ”Vom ajunge la grevă după 9 ani la metrou”

Greva la metrou! Sindicalistii vor un salariu mai mare
Reprezentantul USLM a spus că dacă nu se va ajunge la un consens, singura soluție este greva

Practic, la noi vorbim despre un salariu brut tarifat de 33 milioane de lei (3.300 lei, n.r.). La metroul din Bruxelles, salariul este de şapte ori mai mult, deci, oameni care muncesc în aceleaşi condiţii, întreţin acelaşi sistem”, a declarat președintele USLM. Totodată, acesta a afirmat că, dacă lucrurile nu se schimbă, vor ajunge la grevă ”după nouă ani la metrou”. ” Noi am ajuns să lucrăm în plus, după cum vedeţi. Nu mai avem oameni de specialitate în fiecare staţie şi atunci cum să faci revizii la timp? În cursul zilei de azi, după ora 12:00, va fi o nouă rundă de negocieri. Suntem dispuşi la negocieri şi în zilele de week-end. Dacă nu vom ajunge la un consens, vom ajunge la grevă după nouă ani la metrou”, a completat Rădoi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×