Prima țară din Europa care introduce oficial în documentele cetățenilor „al treilea sex”! Adio, “bărbat sau femeie”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 21:56
Prima țară din Europa care introduce oficial în documentele cetățenilor „al treilea sex”! Adio, “bărbat sau femeie”
Al treilea sex este recunoscut în acte de Germania!

Decizia Germaniei care recunoaște al treilea sex la documentele de stare civilă este istorică! Astfel, Germania devine prima țară din Europa care are undă verde pentru introducerea noțiunii în legislație al unui al treilea sex. Vestea a venit ca un șoc în Europa!

Alături de „feminin” și „masculin” va mai fi prezentă și secțiunea „divers”. Germania a devenit astfel prima țară europeană cre a recunoscut al treilea sex și în documentele de stare civilă. De asemenea, tot în Germania există posibilitatea de a nu completa câmpul dedicat sexului, acest lucru este posibil încă din luna mai a anului 2013.

Germania, prima țară din UE care introduce al treilea sex în acte!

A doua decizie a celor care nu se pot încadra la categoriile  „feminin” și „masculin” a venit din partea Germaniei! După ce aceștia au acceptat acest lucru în certificatele de naștere, nu mult a mai fost până să ia aceeași inițiativă și în cazul actelor de stare civilă.  „Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identităţii sale sexuale”, a declarat ministrul justiţiei social-democrat Katarina Barley (SPD),  care a preciat această modernizare care ar fi trebuit să aibă loc de mult timp. Guvernul de mare coaliţie între conservatorii Angelei Merkel şi social-democraţi aplică astfel o decizie a Curţii constituţionale din 2017.

Înalta Instanță din Germania le-a dat deputaţilor termen până la „sfâşitul lui 2018” pentru a vota legalizarea unui „al treilea sex”, potrivit celor hotărâte în Germania în cazul certificatelor de naștere. Tribunalul constituțional federal din Germania a cerut încă de pe 8 noimbrie existența unei alte categorii dedicate sexului, din acte. Astfel că de vineri, Germania a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a recunoscut existența unui „al treilea sex”. Se pare că Olanda și Austria vor urma exemplul acesteia, angajându-se la același scop. De asemenea, de menționat este că, în Franța, orice cetățean trebuie să aibă completată mențiunea care privește sexul într-un termen de cinci zile de la naștere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×