Ger extrem în Europa! Zonele în care temperaturile au ajuns la minus 50 de grade Celsius

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 13:45
Ger extrem în Europa! Zonele în care temperaturile au ajuns la minus 50 de grade Celsius GALERIE FOTO
În sudul Germaniei ninge fără întrerupere de câteva zile

Este frig de crapă pietrele pe bătrânul continent! Valul de ger extrem a lovit Europa și a făcut victime în Grecia, Austria și Germania. În anumite zone temperaturile au atins valoarea de minus 50 de grade Celsius, iar valul de frig urmează să se accentueze în următoarea perioadă.

În Grecia zilele acestea temperaturile au ajuns la minus 18 grade. Frigul și ninsorile au lovit întreaga Europă. Este alertă de avalanşe în Austria şi Germania. În aceste două țări mai multe avioane şi trenuri au fost anulate, iar frigul a paralizat câteva regiuni ale Austriei. În sudul Germaniei  ninge fără întrerupere de câteva zile. La fel și în anumite zone din Austria și Elveția.

Ger extrem în Europa! Temperaturi de minus 50 de grade în Rusia și minus 18 grade Celsius în Grecia

Valul de ger extrem a cuprins zona centrală a Europei. Germania, Austria și Elveția sunt cele mai afectate, dar și Grecia se confruntă cu o vreme neobișnuit de rece. În regiunea Magadan din Extremul Orient rus, s-a ajuns la  minime de minus 50 de grade, iar autorităţile au declanșat starea de urgenţă. Valul de frig s-a simțit și în Grecia, unde mercurul din termometre a coboarât la minus 18 grade, o temperatură excepțională, având în vedere clima din această țară.  În regiunea Atenei stratul de zăpadă măsoară 40-50 de centimetri, iar câteva plaje din Grecia sunt acoperite și ele de omăt.

A nins în Zakynthos, una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanțe

Cu un asemenea frig și o vreme atât de grea au apărut și victimele. În Alpi o schioare de 20 de ani din Germania și-a pierdut viața. Meteorologii nemți anunță noi ninsori pentru această noapte şi un strat nou de zăpadă de 40 de centimetri, peste cele de zilele trecute.  În nordul Austriei, 14.000 de gospodării nu au electricitate, din cauza liniilor de înaltă tensiune puse la pământ de zăpadă. Autorităţile au închis mai multe drumuri și au suspendat traficul pe calea ferată în anumite zone.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×