Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! De ce boală suferea

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 08:27
Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! De ce boală suferea GALERIE FOTO
Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! De ce boală suferea

La doar 39 de ani, fotoreporterul George Popescu a murit! Jurnalistul a colaborat din postura de fotoreporter cu mai multe publicații românești, dar și de afară. Cel cunoscut în presă drept „Poqe” a avut fotografii publicate în multe publicații străine: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, L’Express, Vice UK, Das Erste sau Arte tv.

George Popescu, s-a stins din viață după o luptă de un an și două luni cu o boală necruțătoare, cancerul.„George Popescu, Poqe, prietenul nostru fantastic şi un fotograf minunat, a scăpat de durere în seara asta, după o săptămână de chinuri şi un an în care s-a bătut cu un cancer încăpăţânat. Mulţumim tuturor pentru ajutor şi gânduri“, a transmis jurnalistul Ştefan Mako, unul dintre cei mai buni prieteni ai fotoreporterului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! A apărut la CNN

George Popescu a murit. La 39 de ani, fotoreporterul român a pierdut lupta cu cancerul. Acesta a avut colaborări multe în presa de la noi și de afară. În 2016 „Poqe” a i-a uimit pe cei de la CNN cu fotografiile sale. El a călătorit de 40 de ore, cu un tren întro zonă periculoasă și izolată din Mauritania. „Trenul obișnuit care traversează Sahara” a fost articolul din CNN în care au apărut fotografiile realizate de George Popescu. Pentru respectiva publicație jurnalistul a și explicat cum a decurs călătoria sa într-o zonă mai puțin cunoscută și foarte periculoasă.

Una din fotografiile cu care fotoreporterul George Popescu „Poqe” a ajuns la CNN.

„Eu m-am simțit în siguranță. Este o țară sigură, dar nu știți niciodată, există zone foarte vaste în care poți dispărea și armata nu poate ajunge la tine. Am prins vreme foarte, foarte frumoasă. Praful a fost singura problemă pe care am avut-o. Când te ridici, ești roșu cu neagru din minereul de fier și de praf. A fost dificil să respir, am avut un tricou pe fața mea tot timpul dar am avut parte de praf pe care l-am inhalat tot timpul.”, a povestit George Popescu în 2016 aventura sa în Sahara pentru cei de la CNN.

Închide ×