Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! De ce boală suferea

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 08:27
Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! De ce boală suferea GALERIE FOTO
Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! De ce boală suferea

La doar 39 de ani, fotoreporterul George Popescu a murit! Jurnalistul a colaborat din postura de fotoreporter cu mai multe publicații românești, dar și de afară. Cel cunoscut în presă drept „Poqe” a avut fotografii publicate în multe publicații străine: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, L’Express, Vice UK, Das Erste sau Arte tv.

George Popescu, s-a stins din viață după o luptă de un an și două luni cu o boală necruțătoare, cancerul.„George Popescu, Poqe, prietenul nostru fantastic şi un fotograf minunat, a scăpat de durere în seara asta, după o săptămână de chinuri şi un an în care s-a bătut cu un cancer încăpăţânat. Mulţumim tuturor pentru ajutor şi gânduri“, a transmis jurnalistul Ştefan Mako, unul dintre cei mai buni prieteni ai fotoreporterului.

Fotoreporterul George Popescu a murit la doar 39 de ani! A apărut la CNN

George Popescu a murit. La 39 de ani, fotoreporterul român a pierdut lupta cu cancerul. Acesta a avut colaborări multe în presa de la noi și de afară. În 2016 „Poqe” a i-a uimit pe cei de la CNN cu fotografiile sale. El a călătorit de 40 de ore, cu un tren întro zonă periculoasă și izolată din Mauritania. „Trenul obișnuit care traversează Sahara” a fost articolul din CNN în care au apărut fotografiile realizate de George Popescu. Pentru respectiva publicație jurnalistul a și explicat cum a decurs călătoria sa într-o zonă mai puțin cunoscută și foarte periculoasă.

Una din fotografiile cu care fotoreporterul George Popescu „Poqe” a ajuns la CNN.

„Eu m-am simțit în siguranță. Este o țară sigură, dar nu știți niciodată, există zone foarte vaste în care poți dispărea și armata nu poate ajunge la tine. Am prins vreme foarte, foarte frumoasă. Praful a fost singura problemă pe care am avut-o. Când te ridici, ești roșu cu neagru din minereul de fier și de praf. A fost dificil să respir, am avut un tricou pe fața mea tot timpul dar am avut parte de praf pe care l-am inhalat tot timpul.”, a povestit George Popescu în 2016 aventura sa în Sahara pentru cei de la CNN.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×