Fotografii horror cu peștii din adâncuri. Sari peste masa de pește dacă vezi toate imaginile

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/11/2018, 14:23
Fotografii horror cu peștii din adâncuri. Sari peste masa de pește dacă vezi toate imaginile GALERIE FOTO
Iată cele mai înspăimântătoare specii de pești din apele adânci!

Roman Fedortsov, specialist în specii de pești din apa adâncă, a arătat lumii niște fotografii horror ale unor pești care sunt extrem de puțin cunoscuți omenirii. Aceștia arată cel puțin ca niște monștri.

Roman a adus curioșilor pentru ape o serie de fotografii cu peștii speciali pe care i-a descoperit. „Bună tuturor! Eu voi fi plecat pe mare pentru o lună și jumătate, fără internet. Ne vedem în toamnă. Sper că vă plac noile mele poze!”, a scris acesta în josul fotografiilor postate în mediul online.

Speciile peștilor horror din adâncuri

Cei mai mulți care au văzut speciile diverse descoperite în apele adânci le-au numit creaturi, din cauza felului de speriat în care arată. Aceștia pot fi cu siguranță „personaje” în filmele de groază. Peștii se găsesc în așa-numita zonă crepusculară a apelor, la mai bine de o adâncime de 200 de metri. Lumina nu ajunge la aceștia, de aceea fotosinteza nu se mai produce, astfel ajung să arate dezastruos.

Până și catalogarea speciilor a fost grea pentru specialiști, din cauza numărului mare de până la 17.650. Adâncimile mai mari de 1.000 de metri cuprind 5700 de specii. „Adancul oceanelor reprezinta cel mai mare ecosistem continuu si cel mai mare habitat de pe Pamant, dar in acelasi timp este si cel mai studiat”, a spus unul din liderii unui proiectul speciilor de pești, Chris German. Unii sunt rar văzuți, alții trăiesc foarte puțini, unii sunt foarte micuți, alții sunt de-a dreptul înspăimântători. Majoritatea mănâncă pești mai mici, iar pentru aceasta se ridică la suprafață.

Straturile apei oceanului:

  • zona altifotica (bine luminata de soare): pana la o adancime de 40 metri, unde traiesc multi corali si pesti
  • zona mesofotica (patrunde suficienta lumina): de la 40 metri adancime pana la 150 metri
  • zona rarifotica (putina lumina): de la 130 metri la 300 metri adancime, populata de specii de pesti necunoscute pana acum
  • zona afotica, de mare adancime (fara lumina): sub 300 de metri adancime.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×