Eugen Teodorovici, explicații despre drepturile de muncă ale românilor din străinătate: Evaluări nejustificate

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 09:23
Eugen Teodorovici, explicații despre drepturile de muncă ale românilor din străinătate: Evaluări nejustificate
Ministrul Finanțelor afirmă în niciun caz nu este vorba despre un obstacol ori de o limitare a accesului românilor în spațiul european

Ministrul Finanțelor, Eugen Teorodovici, a revenit cu explicații despre drepturile de muncă ale românilor din străinătate. Acesta afirmă că în niciun caz nu este vorba despre un obstacol ori de o limitare a accesului românilor în spațiul european, ci mai mult despre dorința sa veșnică de a apăra și promova interesele românilor și pe cele ale companiilor românești. De asemenea, ministrul a venit și cu detalii despre afirmațiile sale din ultima vreme, care reprezintă o subliniere a nevoii de a standardiza atât legislația la nivel european, cât și procedurile privind accesul pe piața muncii în statele europene, pentru a avea și noi condiții egale de acces pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

”În legătură cu declaraţiile făcute astăzi la dezbaterea care a avut ca subiect principal criza forţei de muncă, nu pot să nu remarc evaluările nejustificate fără preocuparea de a înțelege mesajul în spiritul său şi pentru care consider că este necesar să fac următoarele precizări: Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care România se confruntă cu o criză acută de forţă de muncă, intenţia mea fiind aceea de a propune soluţii care să vină în sprijinul nostru al tuturor, atât din punct de vedere economic cât şi social”, a scris Teorodovici.

Eugen Teorodovici, explicații despre drepturile de muncă ale românilor din străinătate. Declarația sa integrală:

eugen teorodovici a revenit cu explicatii legate de drepturile de munca ale romanilor din strainatate
Eugen Teorodovici anunțând noua ordonanță pentru modificarea codului fiscal

Totodată, acesta a numit principala problemă înregistrată la un nivel înalt în Europa Centrală și de Este: migrația forței de muncă. ”Aşa cum am mai declarat şi cu alte ocazii la întâlnirile cu omologi la nivel european, în contextul discuţiei despre variante de promovare a unor scheme europene de şomaj, o astfel de măsură NU trebuie să ţină cont doar de problemele cu care se confruntă unele state membre, în special cele dezvoltate economic, în defavoarea celorlalte. În Europa Centrală și de Est, de exemplu, șomajul nu a înregistrat cote alarmante nici în perioada de criză, problema principală fiind migrația forței de muncă, în special cea calificată către state mai prospere din Vestul Europei

eugen teorodovici revine cu explicatii despre drepturile de munca ale romanilor aflati in strainatate
”Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care România se confruntă cu o criză acută de forţă de muncă”

Acest fenomen duce la dezechilibre majore pe piața muncii, care afectează potențialul de creștere și încetinește convergența la nivelul Uniunii Europene. Prin urmare, o eventuală funcție de stabilizare macroeconomică trebuie să aibă în vedere, în special, interesele statelor afectate de deficit al ocupării pe piața muncii şi TREBUIE să aibă ca principal SCOP sprijinul financiar pentru acţiuni de încurajare a întoarcerii forţei de muncă în ţările de origine”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×