Eugen Teodorovici, chemat să dea explicaţii în Parlament, după prăbuşirea bursei

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 11:03
Eugen Teodorovici, chemat să dea explicaţii în Parlament, după prăbuşirea bursei GALERIE FOTO
Eugen Teodorovici, chemat să dea explicaţii în Parlament, după prăbuşirea bursei

Eugen Teodorovici este chemat să dea explicații cu privire la prăbușirea bursei. USR intenționează să-l cheme pe ministrul de finanțe în fața Parlamentului cu prima ocazie, „pentru că românii vor cu adevărat şi au nevoie să ştie de la ce li se trage şi domnul Teodorovici ar trebui să dea socoteală”, a explicat motivul șeful partidului, Dan Barna.

„În prima săptămână a sesiunii parlamentare, USR îi va solicita în Biroul permanent domnului ministru Teodorovici să vină în faţa Parlamentului şi să ne explice care a fost raţiunea pentru care a considerat înţelept să fure 3 miliarde din resursele acestui stat prin declaraţiile care au declanşat prăbuşirea Bursei. Pentru că în ziua aceea, de fapt a doua zi, Bursa s-a prăbuşit, având o pierdere de 3 miliarde, practic, toată acumularea bursieră a anului anterior. USR va cere ministrului Teodorovici să vină şi să justifice acest lucru în faţa plenului Parlamentului, pentru că românii vor cu adevărat şi au nevoie să ştie de la ce li se trage şi domnul Teodorovici ar trebui să dea socoteală”, a spus președintele USR, Dan Barna.

Eugen Teodorovici chemat de USR la explicații în Parlament! Ministrul de finanțe trebuie să spună de ce a căzut bursa

Eugen Teodorovici este considerat de cei de la USR principalul vinovat pentru prăbușirea bursei și partidul de opoziție a anunțat că va cere parlamentarilor ca în prima zi de lucru din noul an să-i ceară socoteală ministrului de finanțe. De asemenea, liderul USR a atacat Guvernul României, pe care l-a acuzat că nu ar respecta legea.

Eugen Teodorovici este considerat de cei de la USR principalul vinovat pentru prăbușirea bursei
Eugen Teodorovici este considerat de cei de la USR principalul vinovat pentru prăbușirea bursei

„USR cere Guvernului să respecte legea. Avem un Guvern care funcţionează în afara legii pe foarte multe paliere. Trec peste faptul că ar fi trebuit să avem buget în luna noiembrie, dar cerem Guvernului să abroge Ordonanţele privind Fondul Suveran şi privind măsurile fiscale pentru că sunt ordonanţe care s-au dovedit că afectează stabilitatea economică a României, au fost contestate inclusiv de Ministerul Justiţiei. Cerem să construiască bugetul pe cifre reale. Vedem că datele care au fost puse în spaţiul public se contrazic, nu sunt corelate, pare că este un buget scăpat din mână.”, a spus liderul USR, Dan Barna, într-o conferință de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×