Deputat USR, declarație surprinzătoare despre decizia CCR cu privire la protocoalele SRI

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 16:41
Deputat USR, declarație surprinzătoare despre decizia CCR cu privire la protocoalele SRI GALERIE FOTO
Deputatul USR Stelian Ion, declarație surprinzătoare despre decizia CCR cu privire la protocoalele SRI

Un deputat USR a făcut o declarație surprinzătoare despre decizia Curții Constituționale din România (CCR) cu privire la protocoalele dintre Serviciul Român de Informații (SRI) și Parchetul General. Deși membrii USR au fost nemulțumiți până acum de deciziile CCR, deputatul Stelian Ion declară că ultima dintre ele conține câteva lucruri pozitive.

CCR a admis că există un conflict juridic de natură constituțională între Parlamentul României și Parchetul General în legătură cu protocoalele SRI. Decizia a fost luată cu 6 voturi pentru și 3 împotrivă. Astfel, judecătorii de la CCR au găsit neconstituțional protocolul din anul 2009 și parțial neconstituțional pe cel din 2016. Sesizarea a fost înaintată către CCR pe 8 octombrie 2018 și a fost semnată de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, dar asta după ce Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile în acea zi.

Stelian Ion, deputat USR
Stelian Ion, deputat USR

Deputatul USR Stelian Ion, declarație surprinzătoare despre decizia CCR cu privire la protocoalele SRI

„Această decizie, așa cum a rezultat și despre care ați relatat deja, nu invalidează toate hotărârile deja pronunțate, cum și-ar fi dorit puterea actuală. Ceea ce este un lucru pozitiv. Era dezastruos să se lege de autoritatea de lucru judecat și să invalideze toate hotărârile sub acest pretextDe altfel, mai departe, pentru dosarele aflate pe rol, așa cum am auzit cu toții, se lasă la aprecierea instanțelor de judecată să stabilească dacă a fost sau nu o încălcare cu privire la fiecare dosare în parte – ceea ce iarăși un lucru pozitiv„, a declarat deputatul USR Stelian Ion, după decizia judecătorilor de la CCR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×