Eugen Teodorovici a sărbătorit cu șampanie plecarea din Guvern! Ironii către noul ministru al Finanțelor Florin Cîțu

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 11:57
Eugen Teodorovici a sărbătorit cu șampanie plecarea din Guvern! Ironii către noul ministru al Finanțelor Florin Cîțu
Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a sărbătorit plecarea din Guvern cu șampanie. Sursa foto: antena3.ro

După ce noul Guvern condus de Ludovic Orban s-a instalat unii dintre vechii parlamentari care s-au aflat la conducere au sărbătorit plecarea. Printre aceștia se numără fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici care i-a transmis și un mesaj succesorului său Florin Cîțu, membru în Partidul Național Liberal din octombrie 2016. 

Fostul ministru al Finanțelor a sărbătorit plecarea din Guvern cu șampanie

Eugen Teodorovici a părăsit biroul pe care l-a ocupat ca ministru al Finanțelor și i-a făcut loc succesorului său Florin Cîțu. Fostul ministru al Finanțelor a sărbătorit plecarea din Guvernul României cu șampanie și a închinat un pahar și în cinstea noului ministru. În plus, Teodorovici spune că pleacă cu conștiința împăcată și capul sus, dar are un regret că unele dintre ieșirile sale publice „au fost de aşa natură încât au acoperit substanţa problemei cu elemente mai superficiale şi care au mutat atenţia de la discuţia de fond la formă. Aici, trebuie să împart această vină şi cu aceia care au înţeles ceea ce au vrut să audă şi nu ceea ce am vrut eu să spun”, potrivit antena3.ro.

Fostul ministru al Finanțelor spune că prezența sa va fi simțită în birou de actual ministru Florin Cîțu. „Prezenta mea în birou va fi simțită cu siguranță. Să comparaţi declaraţiile făcute şi de mine şi de colegul Cîţu şi veţi constata fiecare o diferenţă în abordare, de stil, de clasă, de rasă. Nu, de clasă”, a spus Eugen Orlando Teodorovici, potrivit aceleași surse.

Eugen Teodorovici are și o poreclă pentru noul ministru al Finanțelor

„Nenumitul care vrea la Finanțe, nici nu s-a instalat bine la guvernare, că deja se pregătește, alături de ceilalți 14 nenumiți, să facă România prizonieră într-o procedură probabilă de deficit excesiv la UE, cu potenţial de a ne afecta ratingul de ţară pe care eu îl las la nivel de investment grade, alături de o piaţă de capital upgradată la statutul de piață emergentă, în stadiu de aderare iminentă la OECD (de care liberalii nu pomenesc nimic!), cu un sector bancar cu capital românesc mult mai puternic după capitalizarea CEC şi achiziţia Băncii Româneşti de către Exim Bank şi cu perspectiva imediată, până la sfârşitul anului acesta, de creare a unei bănci naţionale de dezvoltare care să ne ajute în absorbţia fondurilor europene şi în dezvoltarea capitalului autohton”, a declarat fostul ministru al Finanțelor, conform stiripesurse.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×