Emil Brumaru a murit! Poetul s-a stins la vârsta de 80 de ani

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 08:42
Emil Brumaru a murit! Poetul s-a stins la vârsta de 80 de ani
Poetul Emil Brumaru a murit!

Poetul Emil Brumaru s-a stins din viață în noaptea de sâmbătă, 5 ianuarie, la vârsta de 80 de ani. Anunțul trist a fost făcut public pe blogul personal al scriitorului Liviu Antonesei. Conform celor scrise de scriitor, Emil Brumaru se afla deja în vizorul medicilor, fiind spitalizat dinainte, din cauza unui accident vascular cerebral, relatează hotnews.ro.

Marele poet era cunoscut și sub numele de „Îngerul jongler” și s-a născut pe 25 decembrie în anul 1938 în Mihailovca, județul Tighina Basarabia, Republica Moldova de astăzi. Iubitorii versurilor sale și-au trasnmis condoleanțele și sunt șocați de dispariția acestuia. Cum a fost ultima sa zi de viață și ce i-a adus sfârșitul?

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Poetul Emil Brumaru a murit!

Din păcate, scriitorul Emil Brumaru s-a stins din viață sâmbătă, 5 ianuarie, după un accident vascular cerebral. Anunțul a fost făcut public de un alt poet, prieten cu acesta, Liviu Antonesei. „În noaptea asta, cu puţin înainte de miezul nopţii, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervaţia de îngeri. E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumătatea anilor 70, când se năştea şi în mine un fel poet, dintre poeţii ieşeni ai vremii, îmi plăceau cel mai mult cei cinci din generaţia numită 70 – Petru Aruştei, Dan Laurenţiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru. I-am scris în ordinea în care ne-au părăsit, m-au părăsit. M-am bucurat de apropierea lor, am scris despre ei, i-am iubit mult, îi iubesc şi acum.

Emil Brumaru, poet
Emil Brumaru, poet

Emil împlinise de curând 80 de ani şi era într-o formă de invidiat, cel puţin aşa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital şi supus terapiei intensive, în după- amiaza de azi, îşi revenise, a spus poezii asistentelor, a mâncat, a glumit. După cîteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace şi a intrat în comă. Am sperat totuşi într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23, 35 a plecat. A plecat, nu a murit, îngerii nu mor niciodată, se retrag numai în Rezervaţia de Îngeri, aşa cum acum nu foarte multă vreme, prietenul nostru comun Luca Piţu s-a retras în păpuşoi. La revedere, nu adio, prietene. Dacă ţi-am greşit cu ceva vreodată, te rog să mă ierţi. Multă putere Andreea, voi fi oricând la dispoziţia ta…”, a fost mesajul de despărțire al acestuia.

Închide ×