Ecaterina Andronescu vrea să modifice vacanțele elevilor: Mai puține și mai scurte

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
22/01/2019, 15:57
Ecaterina Andronescu vrea să modifice vacanțele elevilor: Mai puține și mai scurte GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu vrea să modifice vacanțele elevilor: Mai puține și mai scurte

Vacanţele elevilor vor fi mai puţine şi mai scurte. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce lucrează la o altă structură a anului şcolar 2019-2020. Vacanţele de acum sunt prea multe şi prea lungi, aşa că Ministerul Educaţiei vrea ca acestea să fie mai puţine şi mai scurte.

„Săptămâna trecută, am regândit structura anului şcolar. Este vorba despre structura anului şcolar 2019-2020. Şi cred că sunt modificări importante. Aş vrea să punem această discuţie, rezultatul ei în dezbatere publică, să vedem care sunt reacţiile.”, a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Pe lângă scurtarea vacanţelor, pentru următorul an şcolar, ministerul vrea să schimbe un alt aspect important din lege. Zilele trecute ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat că se gândeşte ca şi copiii de clasa întâi să poată fi lăsaţi repetenţi pe viitor.

Ecaterina Andronescu modifică vacanţele! Elevii ar urma să aibă la anul cu două săptămâni mai puţină vacanţă

Ecaterina Andronescu a anunţat că ministerul vrea să scurteze vacanţele elevilor. Acum sunt prea multe şi prea lungi, crede ministrul Ecaterina Andronescu. „De exemplu, foarte mulţi părinţi mi-au reproşat că au luat vacanţă copiii pe 21 decembrie, au avut vacanţă până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanţă, se termină semestrul şi încep, mai au încă o vacanţă şi semestrul următor. După părerea mea, vacanţă această este mult prea lungă”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei vrea ca la anul vacanţele elevilor să fie mai puţine şi mai scurte.

Deocamdată propunerea este lansată în dezbatere publică şi în funcţie de reacţii, vacanţele elevilor vor avea de suferit. Propunerea Ministerului Educaţiei pentru următorul an şcolar 2019-2020 ar urma să-i lase pe copii cu două săptămâni de vacanţă mai puţin ca în acest an.

Propunerile Ministerului Educaţiei pentru vacanţele din anul şcolar 2019-2020

Vacanţă de iarnă:

  • Acum: 3 săptămâni (22 decembrie – 13 ianuarie 2019)
  • Propunere: 2 săptămâni

Vacanţă intersemestrială:

  • Acum: o săptămână (2 – 10 februarie 2019)
  • Propunere: fără vacanţă

Alte vacanţe

  • Vacanţă de primăvară: 2 săptămâni (20 aprilie – 5 mai 2019)
  • Vacanţa de vară: 3 luni (15 iunie – 15 septembrie 2019)
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×