Ecaterina Andronescu vrea să combată gripa în şcoli! Sfatul ministrului după ce bilanțul a ajuns la 23 de morți

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
21/01/2019, 13:06
Ecaterina Andronescu vrea să combată gripa în şcoli! Sfatul ministrului după ce bilanțul a ajuns la 23 de morți GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu vrea să combată gripa în şcoli! Sfatul ministrului după ce bilanțul a ajuns la 20 de morți

Ecaterina Andronescu a găsit soluția de combatere a gripei în școli. Ministrul Educației spune că soluția este una simplă. Copiii trebuie învățați să facă un lucru elementar, dar pe care se pare că nu îl respectă. După de bilanțul gripei a ajuns la 23 de morți în România, Ecaterina Andronescu le dă copiiilor un sfat, „să se spele pe mâini şi să aibă la ei şerveţele umede.”

Pentru situația alarmantă în ceea ce privește gripa care face victime în România, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a găsit o soluție simplă. „Elementele esenţiale de care şi părintele trebuie să aibă grijă când îl vede pe copil răcit, trebuie să se alarmeze în această perioadă şi să ia măsuri corespunzătoare. În acelaşi timp, spălatul pe mâini, veşnicul spălat pe mâini este extrem de important.”, a spus cea care conduce destinele Educației în România.

Ecaterina Andronescu combate gripa în școli cu servețele umede. „De regulă aceste serveţele sunt antibacteriene.”

Sfatul ministrului Ecaterina Andronescu de combatere a gripei este simplu. După ce bilanțul gripei în România crește de la o zi la alta, ministrul spune că printre cei mai expuși sunt copiii. Aceștia ar trebui însă să se protejeze destul de simplu. „Să plece cu un pachet de şerveţele umede, de regulă aceste serveţele sunt antibacteriene. În acelaşi timp, spălatul pe mâini, veşnicul spălat pe mâini este extrem de important”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu despre măsurile prin care cei mici se pot proteja de gripă.

Ecaterina Andronescu, sfat pentru copii: „Să se spele pe mâini şi să aibă la ei şerveţele umede.”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat crede că cea mai bună soluție de prevenire este vaccinul antigripal. : „Eu personal fac vaccinul în fiecare an. Nu se pune problema să nu îl fac. Fac ce vine în sistemul public. Realitatea e că vaccinul a salvat sute de mii de vieţi.”, a spus oficialul român. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un apel la populație să ceară medicilor de familie vaccinul, pentru ca stocurile să fie suplimentate de la minister. Deocamdată, chiar dacă din farmacii vaccinul antigripal lipsește, ministrul spune că medicii de familie nu au solicit doze în plus față de cele alocate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×