Ecaterina Andronescu, acidă! Ce a spus despre greșelile din manuale

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 16:48
Ecaterina Andronescu, acidă! Ce a spus despre greșelile din manuale
Ecaterina Andronescu face declaratii dupa sedinta CEx in care a fost stabilit noul cabinet al premierului desemnat Viorica Dancila, vineri, 16 ianuarie 2018. Inquam Photos / George Calin

Ecaterina Andronescu a avut o reacție acidă, după ce a fost întrebată despre cine va plăti pentru greșelile din manuale. Ministrul Educației Naționale nu dorește să fie pusă la zid pentru greșelile altora, precizând că metodologia pentru manuale a fost rescrisă și că nu trebuie să fim experți în geografie pentru a observa că la Turnu Severin autorul de manuale a pus Turnu Măgurele.

„Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora, să-i întrebaţi pe cei care greşesc şi mai ales să îi punem să îşi corecteze greşelile. Vreau să vă spun că în acest an, poate aţi şi văzut pe site-ul nostru, am rescris metodologia pentru manuale. Am deschis competiţia pentru manuale pentru că interesul nostru este să avem manuale corecte, manuale de calitate. Şi dacă o să vă uitaţi în metodologie o să vedeţi că anul acesta saltul spre calitatea manualelor este absolut imens. Se punctează cu 100 de puncte calitatea manualelor şi niciun manual nu este selectat dacă obţine mai puţin de 95 de puncte din 100, ceea ce după opinia mea este să spunem un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate”, a sdeclarat Ecaterina Andronescu, citată de News.ro.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre greșelile din manuale

Ecaterina Andronescu, acidă! Ce a spus despre greșelile din manuale
Ecaterina Andronescu, acidă! Ce a spus despre greșelile din manuale

Ministrul Educației a vorbit despre greșelile descoperite în manualele pentru elevi și a menționat că responabilitatea este mai mare pentru cei care fac evaluarea acestora. „Este o responsabilitate foarte mare şi a celor care fac evaluarea manualelor pentru că cel care evaluează îşi asumă o responsabilitate. Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele, autorul de manuale a pus Turnu Măgurele. Eu cred că au fost şi neatenţii, ca să le numesc într-o manieră uşor academică”, a mai adăugat ministrul Ecaterina Andronescu.

Prezentă la sărbătorirea Centenarului Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța, Ecaterina Andronescu va avea o întâlnire și cu conducerea Universității Ovidius. Dan Lungu, senator UST. spune că în urma interpelărilor de la Ministerul Educației, au fost comunicate greșelile autorilor de manuale, care au încasat sume cuprinse între 25.000 – 45.000 de lei brut.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×