E bine sau nu să îți smulgi firele albe de păr? Specialiștii au oferit răspunsul

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/02/2019, 17:51
E bine sau nu să îți smulgi firele albe de păr? Specialiștii au oferit răspunsul GALERIE FOTO
Ce sspun specialiștii despre firelel albe de păr pe care le smulgem? Este bine?

Dacă îți smulgi firele de păr, trebuie să știi că nu este bine! Asta este cea mai mare greșeală! Cu toții știm că trecerea timpului sau stresul acumulat îți aduc semnele acestea ale îmbătrânirii firului de păr. Pentru a nu se mai vedea, mulți aleg să le smulgă, dacă nu au părul des și dacă nu eu nici multe fire albe.

Nu trebuie să mai faci asta! Pentru început, trebuie să explicăm procesul și cauzele: pigmentul care oferă culoarea părului, ochilor și a culorii pielii se numește melanină și este produsă de melanocite. Acestea sunt celule care se așează în jurul rădăcinii firului părului. Celulele, odată cu trecerea timpului, produc din ce în ce mai puțin pigment.

De ce nu este bine să îți smulgi firele de păr?

Cu toate că prea mulți au obiceiul de a-și smulge firelel de păr, asta nu este deloc bine. Mulți au auzit de faptul că dacă ți le rupi, îți cresc două în loc, de culoarea părului tău. Acest lucru nu se va întâmpla pentru că dintr-o singură rădăcină crește un singur fir. Doctor Oz nu recomandă smulgerea firelor albe pentru că putem face mai rău rădăcinii în timp.

Este bine sau nu să smulgi firele de păr albe?
Este bine sau nu să smulgi firele de păr albe?

În locul firului alb va crește cu siguranță altul, dar va avea o textură mai aspră și va fi orientat în altă direcție. Lucrurile acestea îl vor face din ce în ce mai vizibile.  Remediul pentru creșterea în exces a firelor albe de păr este o soluție cu care să te poți spăla pe cap. Aceasta se folosește după ce te-ai spălat ca de obicei pe păr. Aplică-l de câteva ori și șterge cu un prosop. Ainevoie de: 1/4 ceaşcă oţet de mere, 1 mână de frunze proaspete de salvie sau 2 linguri de salvie uscată, 2 ceşti de apă. Rupe frunzele de salvie, pune-le într-un bol și toarnă apă fiartă peste ele. Lasă la infuzat 15-20 de minute, până prinde o nunață verde. Scurge bine lichidul obținut și adaugă oțetul de mere.

Iată adevăruri despre firele de păr albe!

  • Vârsta la care a albit partea maternă a ta este aceeași cu care vei albi și tu
  • Fumatul duce la un proces mai rapid al albirii părului
  • Stresul accelerează și el procesul de dispariție a melaninei de pe firele de păr

Cauze care fac apariția firelor de păr albe timpurie:

  • Mult prea mult stres
  • Urmarea unui tratament medicamentos
  • Deficența de vitamine
  • Ești fumător/fumătoare
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×