Dragoș Pătraru, dat afară de la TVR1! Ce motiv a invocat conducerea postului public!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/06/2018, 13:12
Dragoș Pătraru, dat afară de la TVR1! Ce motiv a invocat conducerea postului public! GALERIE FOTO
Dragos Patraru, dat afara de la TVR1

Dragos Pătraru a fost dat afara de la TVR1! Conducerea Televiziunii Române a decis scoaterea de pe post a emisiunii ”Starea naţiei“, realizată de Dragoş Pătraru, potrivit unei notificări transmise jurnalistului şi semnată de directoarea instituţiei, Doina Gradea. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Decizia vine după scandalul înregistrărilor audio făcute publice de Dragoş Pătraru în care este surprins modul în care Doina Gradea priveşte meseria de jurnalist. Potrivit lui Gigel Ştirbu, cauzele denunţării Contractului au fost afirmaţiile făcute de jurnalistul Dragoş Pătraru în spaţiul public, precum şi cele din cadrul emisiunii „Starea Naţiei“, ca de exemplu: ”Date fiind componenţa noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, comportamentul noului PDG, Doina Gradea, faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni – noi, cei de la «Starea naţiei», nu vom mai accepta să producem această emisiune aici, după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba. Nu facem muncă patriotică, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea asta numită politic, noi am venit cu bani de acasă la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro, împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică, facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira, prin prezenţa noastră aici, o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public“.

Dragos Pătraru, dat afară de la TVR1 pentru că nu a respectat contractul

Conducerea SRTv precizează că realizatorul emisiunii „Starea naţiei“ nu a respectat dispoziţiile contractului şi „în pofida notificării prin care a fost antenţionat cu privire la consecinţele nerespectării întocmai a tuturor dispoziţiilor Contractului“, Pătraru a continuat „să încalce în mod repetat şi grav clauzele contractuale“, se mai specifică în notificarea semnată de preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Știrbu, afirmă că dezvăluirile jurnalistului Dragoş Pătraru „nu fac decât să confirme situaţia revoltătoare din televiziunea publică: conducerea nu doar că a încercat dar a şi reuşit eradicarea jurnaliştilor care nu ridică osanale partidului PSDragnea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×