Dragnea rupe tăcerea despre bugetul pe 2019: “Și pentru viață e nevoie de avizul lui Iohannis?”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
03/02/2019, 15:41
Dragnea rupe tăcerea despre bugetul pe 2019: “Și pentru viață e nevoie de avizul lui Iohannis?” GALERIE FOTO
Liviu Dragnea rupe tăcerea despe bugetul pe 2019

Liviu Dragnea rupe tăcerea despre bugetul pe 2019. Liderul PSD a participat, alături de ceilalți membri de partid, la prima ședință a Comitetului Executiv (CEx) din acest an, însă nu a dorit să stea prea mult de vorbă cu jurnaliștii la finalul întâlnirii de la Palatul Parlamentului. S-a muțumit să spună că a propus diminuarea bugetelor alocate serviciilor secrete, iar banii să meargă la Sănătate.

Președintele Camerei Deputaților a venit la ședință însoțit de mai mulți colegi și nu a dat nicio declarație. Nici premierul Viorica Dăncilă nu s-a oprit să răspundă întrebărilor adresate de jurnaliști în legătură cu bugetul pe 2019. A vorbit însă primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, care s-a arătat nemulțumit de strategia partidului. „Nu se respectă programul de guvernare, care spune că aceste costuri transferate la primării sunt suportate de Guvern. Oricum adminsitraţia publică din România era cea mai subfinanţată din Europa. Acum suntem fără precedent. Îi punem pe primari să vină cu mâna întinsă la uşile miniştrilor”, a declarat Negoiță înainte de începerea ședinței.

A fost prima apariție publică a liderului PSD în 2019
A fost prima apariție publică a liderului PSD în 2019

Dragnea rupe tăcerea despe bugetul pe 2019

La finalul ședinței, Liviu Dragnea a declarat că a propus diminuarea bugetelor alocate serviciilor secrete, iar banii economisiţi să meargă la Sănătate. Liderul PSD a fost întrebat dacă va cere avizul președintelui Klaus Iohannis, în condițiile în care bugetele serviciilor secrete se aprobă în CSAT. „E nevoie de aviz de la Iohannis şi pentru viaţă? Cred că un program de acordare de vitamina D pentru cei mici, un program pentru diabet, ţin tot de siguranţa naţională. Dacă nu pot ei să facă la Guvern, o să fac eu în Parlament”, a răspuns Dragnea pe un ton nervos.

A fost prima apariție publică din acest an a liderului PSD, care este criticat vehement de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta îl acuză pe Dragnea că „îi urăște pe bucureșteni”, după ce 180 de milioane de euro ar urma să fie tăiate din bugetul Primăriei pe 2019.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×