Dezastru la bursa românească! Cei mai mari investitori, pierderi de 150.000.000 într-o zi

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 18:43
Dezastru la bursa românească! Cei mai mari investitori, pierderi de 150.000.000 într-o zi GALERIE FOTO
Cei mai mari investitori, pierderi de 150.000.000 într-o zi la bursa românească

A fost dezastru la bursa românească luni, 14 ianuarie, acestea fiind primele efecte ale măsurilor fiscale implementate de Guvernul României prin ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Bursa de la București a avut cel mai abrupt declin din Uniunea Europeană, iar cei mai importanți 10 investitori din România au suferit pierderi importante.

Aceste pierderi vin ca urmare a posibilității taxării băncilor de patru ori pe an cu un portofoliu total de 3,48 miliarde de lei. Ca o comparație, portofoliul celor mai importanți investitori din România valora 3,6 miliarde de lei în data de 11 ianuarie 2019. Unul dintre cei afectați este managerul orădean al companiei RCS – RDS, Zoltan Teszari, care a înregistrat într-o zi o pierdere de 50 de milioane de lei. Alături de el au suferit pierderi și frații Dragoș și Adrian Pavăl, care sunt fondatori ai companiei Dedeman și în același timp investesc în 5 firme.

Cele mai mari 10 pachete ale antreprenorilor la bursă

Cei mai mari investitori, pierderi de 150.000.000 într-o zi la bursa românească

În același timp, președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, dar și președintele MedLife, Mihai Marcu, se numără printre cei care au înregistrat pierderi uriașe pe bursa de la București. Dezastrul de la bursa românească nu este singurul efect al măsurilor fiscale implementate de Guvernul Dăncilă. După ce a fost introdusă taxa de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din industria telecom, compania RCS – RDS, controlată de Zoltan Teszari, a anunțat că va majora prețurile pentru unele dintre servicii începând cu data de 1 martie 2019.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×