De ce nu se majorează alocațiile copiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 16:06
De ce nu se majorează alocațiile copiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul
Ministrul Budăi explică de ce nu se majorează alocațiile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat de ce nu se majorează alocațiile copiilor. Prezent la dezbaterile din comisiile de buget-finanțe despre bugetul de stat pe 2019, ministrul a fost chestionat pe marginea motivelor pentru care Guvernul nu majorează alocațiile copiilor, care au atins în prezent o valoare minimă istorică, prin comparație cu celelate state membre ale Uniunii Europene. Mai concret, vorbim despre numai 2 lei pe zi, în condițiile în care amendamentul Partidului Național Liberal de majorare a alocațiilor cu rata inflației a fost respins.

Am să mă abţin de la declaraţii politice. Asigurarea unui trai mai bun clar că îl facem şi avem aceste majorări de pensii şi salarii. Esste în atenţia noastră şi majorarea acestei alocaţii, dar în grija Ministerului Muncii sunt foarte multe categorii” , a spus Marius Budăi, oferind drept exemplu majorările de peste 500 la sută pentru invalizi, veterani de război. De asemenea, ministrul Muncii a precizat că aceste majorări au fost date pentru îmbunătățirea nivelului de trai al familiei în general, nu doar al copiilor: „Noi analizăm, cifrele vor fi puse pe masă. Nu trebuie strict pentru alocaţia copilului, familia per total, să facem ceva pentru ea, nu strict pentru copii. Ne gândim şi când vom avea cifrele, le vom dezbate” .

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ministrul Muncii anunță majorări de pensii și salarii. Opoziția crede că sunt doar „vorbe-n vânt”

În ceea ce privește opoziția, liberalii nu sunt foarte convinși că majorările promise vor deveni realitate. „Au trecut doi ani de zile, aţi promis majorarea alocaţiilor, vorbim de 4 milioane de copii. Nu este o prioritate”,a fost reacția deputatului PNL Robert Sighiartău, acuzându-l totodată pe ministrul Muncii că spune „teorii”. Răspunsul social-democraților nu a întârziat, un deputat PSD atrăgându-i atenția lui Sighiartău că reprezintă o formațiune politică incapabilă să aplice în 2009 măsurile pe care le aplică acum actuala Putere. Din 2012 guvernaţi, s-au majorat alocaţiile, de atunci, tot printr-un proiect PNL.  O să daţi explicaţii în faţa românilor, nu în faţa mea. În faţa copiilor. Spuneţi că nu este o prioritate”, a fost replica lui Sighiartău. 

Ministrul Muncii refuză majorarea alocațiilor pentru copii
Ministrul Muncii refuză majorarea alocațiilor pentru copii

„Creşterea alocaţiilor pentru copii – prioritate pentru România, mai puţin pentru PSD-ALDE-UDMR! Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva dublării alocaţiei pentru copii și indexării alocației cu rata inflației. Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat cu cinism împotriva copiilor. Am depus anul trecut la Camera Deputaţilor două propuneri legislative care vizează creșterea alocației pentru copii și indexarea alocației cu rata inflației. Am adus argumente demografice pentru susţinerea acestor propuneri şi am prezentat un calcul pentru a se cunoaşte şi impactul bugetar” , a declarat deputatul Robert Sighiartău, imediat după votul din Senat. În momentul de față, alocațiile copiilor sunt în valoare de 200 de lei lunar, pentru cei de până în doi ani și 84 de lei pe lună, pentru ci între 2 și 18 ani.

Închide ×