Dacia se pregăteşte să fabrice o maşină electrică! Când va fi lansată

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 11:35
Dacia se pregăteşte să fabrice o maşină electrică! Când va fi lansată GALERIE FOTO
Dacia va lansa în viitorul apropiat o mașină electrică!

Vești bune pentru români! Dacia va lansa în viitorul apropiat o mașină electrică! Aceasta ar putea fi fabricată chiar la noi în țară, iar variata nepoluantă ar urma să fie „şocant de accesibilă”. Așa susține publicaţia britanică The Daily Express.

Cum modelele de la Dacia s-au impus ca fiind cele mai ieftine în Marea Britanie, presa engleză susține că o maşină electrică a celor de la Dacia ar fi și o veste bună pentru britanici. Asta pentru că de obicei prețul acestei mărci este foarte accesibil. Pentru a realiza modelul electric, Dacia ar prelua din cele deja lansate de compania-mamă, Renault. Modelul cu care producătorul francez a avut cel mai mare succes se numește Zoe.

O mașină electrică de la Dacia poate fi fabricată cel mai devreme în 2020

Lansarea unei mașini electrice de către cei de la Dacia se va face cel mai devreme în 2020, susține publicația britanică. „Avem toate tehnologiile pregătite și pe raft. Fiind parte a unei alianțe mai mari înseamnă că atunci când avem nevoie de o tehnologie, o avem. Nu trebuie să negociem.”, spunea președintele european al Dacia, Jean Christophe Kugler, în urmă cu un an și jumătate, când a fost întrebat dacă compania sa este pregătită să lansese un model electric.

Zoe, modelul de mașină electrică scos pe piață de cei de la Renault

O maşină electrică scoasă de Dacis ar fi „şocant de accesibilă”, conform celor de la The Daily Express. Publicația britanică scrie că dacă ar lansa acest model, producătorul român ar prelua tehnologia de la compania mamă, iar modelul ar avea o autonomie de 100 de mile. Dacă Dacia va scoate un model electric cel mai devreme în 2020, alții au trecut la noua tehnologie deja din acest an. Astfel Nissan, Porsche, BMW și Audi se numără sunt producătorii care lansează noi modele de mașini electrice în acest an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×