Cutremur mare în această dimineață! Autoritățile sunt în stare de alertă!

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
29/12/2018, 09:50
Cutremur mare în această dimineață! Autoritățile sunt în stare de alertă! GALERIE FOTO

Un cutremur cu o magnitudine de 7.0 pe scara Richter s-a înregistrat în această dimineață în apropierea insulei Mindanao, în Filipine, conform Institutului geologic american. Seismul puternic s-a produs la o adâncime de 60 de kilometri, iar autoritățile au alertat deja populația cu privire la posibilitatea producerii unor periculoase valuri de tsunami.

Seismul a avut loc pe insula Mindanao, la ora locală 11:39, 5:39 ora României, și s-a resimțit puternic chiar și la mai bine de 300 de km de epicentru, în Butan City. Localnicii au fost avertizați de autorități să nu se apropie în următoarele ore de coastă, datorită posibilității mari de producere aunor valuri uriașe de tsunami. „Sunt de așteptat tulburări minore ale nivelului mării, cum ar fi curenți puternici sau creșterea și scăderea rapidă a nivelului mării în apropierea țărmului.”, a fost anunțul făcut de Institutul filipinez de vulcanologie și seismologie.

Cutremur mare în această dimineață! Autoritățile au dat avertizare de tsunami pentru Filipine și Indonezia

Cutremurul cu magnitudinea de 7.0 pe scara Richter a pus pe jar autoritățile care au emis alertă de tsunami pentru Filipine și Indonezia. „Populația este sfătuită să fie în alertă pentru că se pot produce valuri neobișnuite.” , a fost comunicatul Institutul filipinez de vulcanologie și seismologie către zonele ce pot fi afectate de un posbil tsunami.  Presa locală a anunțat că nu s-au înregistrat pagube majore și nici victime, dar autoritățile nu au dat încă un comunicat oficial.

Davao City, orașul unde a fost epicentrul seismului cu o magnitudine de 7.0 grade pe scara Richter, în Filipine

Seismul s-a produs la sud-vest de oraşul Davao, pe a doua insulă ca mărime din Filipine, Mindanao. Epicentrul a fost la 60 de km adâncime, potrivit USGS, iar seismul a fost estimat iniţial cu o magnitudine de 7,2 pe scara Richter. Biroul de meteorologie din Australia a confirmat că nu există niciun risc de tsunami pentru țară. Cel puțin 429 de persoane au fost ucise la începutul acestei luni în Indonezia, când un tsunami a fost declanșat de erupția vulcanului Anak Krakatau.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×