Cutremur în Vrancea, la 76 de kilometri adâncime. Ce magnitudine a avut seismul

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 21:36
Cutremur în Vrancea, la 76 de kilometri adâncime. Ce magnitudine a avut seismul GALERIE FOTO
Cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade în Vrancea

Un nou cutremur s-a produs, miercuri seară, în județul Vrancea, la o adâncime de 76 de kilometri, anunță Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs miercuri seară, la ora 19:20, în zona seismică Vrancea și a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Seismul a fost localizat în apropierea oraşelor Odobeşti (44 de kilometri), Nehoiu (49 de kilometri), Râmnicu Sărat (51 de kilometri), Panciu (51 de kilometri) și Buzău (55 de kilometri).

Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea
Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade în Vrancea

Seismul nu a fost unul puternic, astfel că populația nu l-a resimțit. De altfel, nu este singurul cutremur înregistrat miercuri în România. Un alt seism s-a produs la ora 11.26 în Buzău, la o adâncime de 117 kilometri. INFP a anunțat că acesta a avut o magnitudine de 2.9 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur care a lovit România anul trecut s-a produs pe 28 octombrie și s-a simțit și la București, însă nu s-au înregistrat victime. Acesta a fost localizat în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×