Cutremur, în Buzău, miercuri dimineață! Ce magnitudine a avut

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 11:14
Cutremur, în Buzău, miercuri dimineață! Ce magnitudine a avut
Miercuri dimineață, 5 noiembrie, s-a produs un cutremur de 3,8 la Buzău

Un cutremur a avut loc miercuri dimineață, 5 decembrie, în Buzău. Seismul a avut o magnitudine de 3,8, la o adâncime de 148 de kilometri. Mișcarea tectonică s-a petrecut la ora 07:33, conform infp.ro. ”05/12/2018 07:33:43 cutremur în Zona seismică Vrancea, județul Buzău, localizat manual. Coordonate: latitudine 45.4905; Ion 26.2654. Maginitudine: 3,8 adâncime: 148 km”, a fost anunțul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

De asemenea, seismul a fost precedat de un cutremur care a avut loc miercuri, la ora 02:17, din județul Vrancea. Cutremurul a avut o adâncime de 109 kilometri. Totodată, și Bulgaria a fost zguduită, însă ușor, de un seism de 2,7 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc la ora 01:28, la o adâncime de 5 kilometri.

Cutremur, în Buzău, miercuri dimineață! Seismul a avut o magnitudine de 3,8

Vă reamintim că unul dintre cele mai mari cutremure din ultima perioadă a avut loc pe data de 28 octombrie 2018. Atunci, România a fost zguduită la ora 03:38, în zona Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Sinteza evenimentelor este:

  • sâmbătă spre duminică, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur de 5,8, care s-a resimțit și în București.
  • seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, județ Covasna, la o adâncime de 150 de kilometri.
  • a fost urmat de două replici: de 3,1 și de 3,2. Mai mulți oameni au suferit atacuri de panică
  • ISU București-Ilfoov nu a înregistrat pagube
  • intensitatea cutremurului în epicentrală a fost de VI grade Mercalli
  • alimentarea cu energie electrică a orașului Întorsătura Buzăului a fost orpită pentru scurt timp, însă situația s-a remediat
  • nu au fost anunțate pagube ori răniți

    cutremur buzau miercuri dimineata
    Unul dintre cele mai mari cutremure din ultima perioadă s-a produs pe 28 octombrie 2018

Atunci, Raed Arafat a declarat pentru știrileprotv.ro că după ce s-a resimțit seismul, pompierii au trecut imediat la verificări, în special în zonele delicate. ”După ce s-a resimtit cutremurul, pompierii au trecut la verificările care se fac conform planului, mai ales în zonele vulnerabile, precum Centrul Vechi. Nu am primit nicio informare pe parcursul verificărilor că ar fi fost pagube”, a informat Raed Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×