Cutremur devastator! Seismul a avut o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter

Claudiu Surmei   
în Stiri mondene
15/03/2019, 09:14
Cutremur devastator! Seismul a avut o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter GALERIE FOTO
Cutremur devastator în Bolivia

Un cutremur devastator s-a produs în apropiere de orașul Cochabamba din Bolivia, situat în centrul țării. Seismul a avut o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter și a produs pagube majore. Încă nu au fost făcute anunțuri cu privire la posibile pierderi de vieți omenești.

Cutremur devastator în Bolivia

Institutul de Geologie al Statelor Unite ale Americii a anunțat că seismul cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs la aproximativ 55 de kilometri sud-este de orașul Cochabamba. Riscurile să se producă alunecări de teren este redus.

Cutremurul a produs pagube majore. Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula.

Cutremurul a produs pagube majore
Cutremurul a produs pagube majore

America de Sud, lovită de mai multe cutremure majore

America de Sud a fost lovită în acest an de mai multe cutremure majore, care au produs pagube însemnate. Pe 1 martie, un cutremur devastator s-a produs în Peru, în apropiere de granița cu Bolivia. Seismul cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter a produs pagube uriașe și a venit la doar o săptămână după un alt fenomen asemănător, care a înregistrat 7,5 grade magnitudine.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×