Cutremur de 6,7 grade pe scara Richter și pericol de tsunami! Autoritățile sunt în alertă

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
20/01/2019, 10:48
Cutremur de 6,7 grade pe scara Richter și pericol de tsunami! Autoritățile sunt în alertă GALERIE FOTO
Cutremur de 6,7 grade pe scara Richter în Chile

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineață în Chile, iar la scurt timp autoritățile au emis și o alertă de tsunami care a declanșat panică la nivel național. Două persoane și-au pierdut viața după ce au făcut infarct în timpul seismului, iar peste 200.000 de persoane au fost afectate de o pană de curent electric.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora locală 10:32, la 15,6 kilometri Sud – Sud-Est de Coquimbo, la o adâncime de 53 de kilometri. Chiar dacă a fost vorba despre un seism puternic, doar clădirile vechi au suferit pagube minore. Pentru că a crescut tot mai mult îngrijorarea cu privire la producerea unui tsunami, autoritățile au decis să alerteze populația, iar acest lucru a generat panică în rândul oamenilor.

Cutremurul s-a resimțit și în Argentina
Cutremurul s-a resimțit și în Argentina

Cutremur de 6,7 grade pe scara Richter în Chile

În cele din urmă, alerta de tsunami a fost anulată, iar autoritățile au mers pe teren pentru a evalua pagubele produse de cutremurul de 6,7 grade pe scara Richter. Pe lângă pagubele minore provocate clădirilor mai vechi, s-a produs și o pană de curent electric în oraşul La Serena, localitate aflată pe coastă la aproximativ 400 de kilometri Nord de Santiago de Chile. Numărul personelor afectate de întreruperea alimentării cu energie electrică se ridică la aproximativ 200.000. Presa internațională relatează că două persoane și-au pierdut viața după ce au făcut infarct în timpul cutremurului care s-a resimțit și în Argentina.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×