Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Venezuela

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 15:14
Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Venezuela
Un cutremur s-a produs azi în Venezuela

Un cutremur de proporții a avut loc în Venezuela în partea de nord. Acesta s-a produs la orele 10:59 ale României. ″Întreaga casă s-a cutremurat”, a afirmat un martor care seala la 102 de kilometri față de epicentru. Mesajul a fost făcut public de Centrul Seismologic Euro-Meridian(EMSC), pe site-ul oficial.

Cutremurul a avut loc la ora locală 04:59, la doar 12 kiometri de nord-est de Valencia, statul Carabobo, potrivit Fundației din Venezuela de anchete seismologice, relatează AFP. Acesta a fost resimți în: Aragua, Miranda, Carabobo, Cojedes, Lara, Trujillo, Tachira şi Mérida, potrivit unor utilizatori ai reţelei de socializare Twitter.

Cutremur în Venezuela, de 5.6 magnitudine

Un seism s-a produs azi în Venezuela, cu magnitudinea de 5.6, la primele ore ale dimineții, potrivit reprezenților Serviciului de prospectare geologică din Statele Unite ale Americii(USGS), citați de agenția Reuters. De asemenea, numeroși oameni aflați la fața loculuiau raportat că au resimțit activitatea aceasta chiar și în zone aflate la o distanță de pese 100 de kilometri față de zona în care a avut loc seismul.

Cutremur de 5.6 în Venezuela
Cutremur de 5.6 în Venezuela

Un martor aflat la doar 102 kilometri față de epicentru a declarat că ″Întreaga casă s-a cutremurat”. Acest mesaj a fost făcut public de către (EMSC), pe site-ul oficial al Centrului Seismologic Euro- Meriteranea. Un alt marto a anunțat că seismul a durat mai bine de 5-6 decunde. Din fericire, în urma curemului nu au fost răniți sau victime.  Un cutremur destul de puternic – cu magnitudinea de 7,3 potrivit USGS – a afectat serios, pe data de 21 august, Venezuela, Trinidad şi Tobago, asftel că a produs panică în rândul populaţiei, dar, din fericire, fără să cauzeze victime sau pagube majore.   Acest cutremur,  cu magnitudinea estimată iniţial la 6,3, a fost corectată mai apoi la 6,9 de Funvisis. Acesta a fost cel mai puternic seism notabil în Venezuela.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×