Cutremur cu magnitudine 4,8 în Italia, după erupția vulcanului Etna

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/12/2018, 10:43
Cutremur cu magnitudine 4,8 în Italia, după erupția vulcanului Etna
În urma cutremurului cu magnitudine 4,8 grade pe scara Richter, în Italia, zeci de locuințe au fost distruse

În urma cutremurului cu magnitudine 4,8 grade pe scara Richter, în Italia, zeci de locuințe au fost distruse. Conform presei italiene, cel puțin două persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost distruse de cel mai puternic dintre zecile de cutremure care au avut loc după ce vulcanul Etna a erupt din nou, acesta fiind și unul dintre cei mai activi din Europa. Cenușa vulcanică a acoperit satele apropiate de munte, astfel că autoritățile au decis ca zborurile de pe aeroportul Catania să fie suspendate temporar.

Seismul, din Sicilia, a avut loc miercuri, la ora locală 3:19, ora României 4:19. Epicentrul seismului a fost localizat în Viagrande. De asemenea, mișcarea pământului a pus stăpânire pe mulți localnici, ce, din cauza cutremurului, au fugit pe străzi, de frica unei replici mai puternice, conform BBC.

După erupția vulcanului Etna, a avut loc un cutremur cu magnitudine 4,8 în Italia

Cutremur cu magnitudine 4,8 în Italia, după erupția vulcanului Etna
Conform presei italiene, cel puțin două persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost distruse de cel mai puternic dintre zecile de cutremure care au avut loc după ce vulcanul Etna a erupt din nou

În urma seismului, au fost publicate numeroase imagini și clipuri video pe rețelele de socializare, cu locuințele distruse în orașul Catania, după ccutremur. Totodată, vulcanul Etna a erupt și luni, 24 decembrie, aruncând în atmosferă o coloană uriașă de cenuță. După erupție, aeroportul din Catania a fost închis temporar.

Cutremur cu magnitudine 4,8 în Italia, după erupția vulcanului Etna
Autoritățile au decis ca zborurile de pe aeroportul Catania să fie suspendate temporar

De asemenea, și Rusia a fost zguduită de un cutremur. Seismul a avut magnitudine 6 grade pe scara Richter și s-a produs la ora locală 21:41. Mișcarea pământului s-a produs la o distanță de 2.157 kilometri de nord-estul Sapporo-shi, Japonia, la 464 kilometri, în nord-estul Petropavlovsk-Kamchatskiy.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×