Cutremur de 6 grade, în Rusia, în Ajunul Crăciunului!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/12/2018, 15:26
Cutremur de 6 grade, în Rusia, în Ajunul Crăciunului!
Un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter s-a produs în Rusia, în Ajunul Crăciunului

Un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter s-a produs în Rusia, în Ajunul Crăciunului. Mișcarea plăcii tectonice a avut loc la ora locată 21:41. Seismul s-a produs la o distanță de 2.157 kilometri de nord-estul Sapporo-shi, Japonia, la 464 kilometri, în nord-estul Petropavlovsk-Kamchatskiy, Federația Rusă.

De asemenea, Rusia a mai fost cutremurată și pe 20 decembrie. Seismul de atunci a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la aproximativ 82 de kilometri sud-vest de localitatea Nikolskoye, în zona peninsulei Kamceatka din Orientul Îndepărtat Rus.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cutremur de 6 grade pe scara Richter, în Rusia, în Ajunul Crăciunului!

Conform seismologilor, mișcarea plăcii tectonice s-a produs la ora locală 05:01. Centrul de alertă de tsunami din Pacific a anunțat că există posibilitatea producerii unor tsunami în zonele de coastă localizate pe o rază de 300 de kilometri față de epicentru.

Cutremur de 6 grade, în Rusia, în Ajunul Crăciunului!
Rusia a mai fost cutremurată și pe 20 decembrie. Seismul de atunci a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter

Totodată, epicentrul cutremurului, care a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, a fost stabilit la o adâncime de circa 9 kilometri, potrivit DPA. Informațiile inițiale indicau o adâncime de 33 de kilometri. În urma seismului nu au fost anunțate informații privind existența unor victime ori pagube materiale.

Închide ×