Cutremur cu magnitudine 5,6! S-a simțit puternic

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/12/2018, 17:43
Cutremur cu magnitudine 5,6! S-a simțit puternic
Seismul s-a produs în regiunea Vest Xizang-Tibet și a avut o magnitudine de 5,6

A avut loc un cutremur moderat, cu o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în regiunea Vest Xizang-Tibet. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat în regiunea Vest Xizang-Tibet.

Conform informațiilor apărute în acest moment, mișcarea plăcii tectonice s-a produs la adâncimea de 10 kilometri și a avut o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter. Din fericire, nu au fost raportate pagube, cutremurul producându-se într-o regiune muntoasă slab populată.

Cutremur cu magnitudine 5,6 pe scara Richter

De altfel, și Rusia a fost zguduită în preajma sărbătorilor de iarnă. Un cutremur de magnitudine 6 s-a produs la ora locală 21:41. Seismul s-a produs la o distanță de 2.157 kilometri de nord-estul Sapporo-shi, Japonia, la 464 kilometri, în nord-estul Petropavlovsk-Kamchatskiy, Federația Rusă. De asemenea, Rusia a mai fost cutremurată și pe 20 decembrie.

 Cutremur cu magnitudine 5.6! S-a simțit puternic
A avut loc un cutremur moderat, cu o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter

Mișcarea plăcii tectonice de atunci a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la aproximativ 82 de kilometri sud-vest de localitatea Nikolskoye, în zona peninsulei Kamceatka din Orientul Îndepărtat Rus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×