Cum să-ți micșorezi factura la încălzire? Iată câteva ponturi venite chiar de la instalatori

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
14/11/2018, 21:05
Cum să-ți micșorezi factura la încălzire? Iată câteva ponturi venite chiar de la instalatori
Iată cum să-ți micșorezi factura la încălzire! Trucurile sunt confirmate de instalatori

Perioada usturătoare pentru români a venit, așa că, iată cum să-ți micșorezi factura la încălzire! Cele câteva ponturi, venite chiar de la instalatori, te pot face să te bucuri mai mult de anotimpul rece. Suntem în perioada în care toți copiii se bucură de venirea frigului, iar toți părinții plâng o dată ce primesc facturile, mai ales pe cele de la căldură. Așadar, pentru ca toată lumea să se bucure de iarnă, uite ideile prin care poți fenta sistemul de încălzire.

Conform top-ului făcut de adevărul.ro, arată că trucurile instalatorilor nu dau greș! Prima idee constă în montarea unor robineți termostați, care pot aduce o economie a energiei cu un procent de 18% până la 36%, astfel, micșorând încălzirea excesivă a spațiului, aducând cu sine micșorarea risipei. De asemenea, există o soluție și pentru cei cu centrale termice: un termostat ambiental programabil! Pe acesta îl poți seta ca să modifice temperatura ambientală depinzând de momentul zilei ori programului familiei.

Toți vrem să știm cum să ne micșorăm factura la încălzire. Iată câteva ponturi care ne mai lasă bani în portofel!

ponturi pentru a-ti micsora factura la incalzire
Unul dintre trucurile prin care îți poți micșora factura la înclălzire constă în a-și izola termic locuința

Un alt truc constă în a-ți izola țevile. De altfel, această acțiune nici nu constă într-o investiție uriașă, însă va fi una considerabilă, căci reducerea cheltuielilor va fi una uluitoare. O altă idee ingenioasă este izolarea termică a pereților, acoperișului și a ferestrelor. Dacă alegi să faci asta, costurile de încălzire se vor subția la 50%.

Totodată, trebuie să analizăm și lucrurile mărunte pe care cu toții le facem, lucruri care împiedică încâlzirea spațiului. Printre acestea, cel mai frecvent este uscarea hainelor pe calorifer. Încearcă să nu îngreunezi răspândirea căldurii în încăpere, așa că asigură-te că nu o să mai pui hainele ude acolo și, mai ales, ai grijă de perdelele de la fereastră care ar putea acoperi total sursa de căldură.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×