Cum o cheamă pe Sofia Vicoveanca de fapt! Iată care este numele real al cântăreței în buletin

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
20/10/2018, 13:24
Cum o cheamă pe Sofia Vicoveanca de fapt! Iată care este numele real al cântăreței în buletin GALERIE FOTO
Cum o cheamă pe Sofia Vicoveanca în buletin? Artista poartă alt nume în afara scenei

Cum o cheamă pe Sofia Vicoveanca de fapt? Admiratorii cântăreței trebuie să-i afle numele din buletin. Artista de muzică populară este cunoscută foarte bine de majoritatea românilor datorită vestimentației ei, dar, mai ales, datorită accesoriile cu care este identificată mereu. După cum bine știm, cântăreața are, în orice apariție, un șirag de mărgele care-i învăluie gâtul, dar și nelipsita traistă. Un detaliu surprinzător însă despre artistă este că numele de Vicoveanca este doar de scenă.

Așadar, numele real al longevivei artiste este Sofia Fusca, acum, căsătorită Micu. Dar, cine a botezat-o Vicoveanca? Acesta se pare că i-a fost dat încă de la primii pași pe care i-a făcut în sfera muzicii populare de către directorul ansamblului artistic în care activa. Acesta a crezut la acea vreme că Sofia Fusa nu este un nume rezonant. Astfel, s-a gândit să o numească Vicoveanca, după zona din care artista vine.

cum o cheama pe sofia vicoveanca buletin
Sofia Vicoveanca, în tinerețe

Cum o cheamă de fapt pe Sofia Vicoveanca în buletin?

Cântăreața, născută în anul 1941, în comuna Toporăuți, Cernăuți, în prezent Ucraina este una dintre renumitele artiste de muzică populară, poetă, dar și actriță din Bucovina. Aceasta este recunoscută nu numai pentru port, dar și pentru vorbă. Acum o vreme, cântăreața a spus care este lucrul care aduce multă bucurie în viața unui om. ”Munca aduce foarte multă bucurie, nimic nu-ți pică din cer, nimeni nu-ți dă. Dacă nu muncești, nu ai!”, a spus artista.

cum o cheama pe sofia vicoveanca buletin
Sofia Vicoveanca, alături de Margareta Pâslaru

De asemenea, artista a mai spus și că nu s-a gândit niciodată că o să aibă o asemenea carieră. ”Nu m-am gândit niciodată să fiu solistă, dar la examenul pentru început de stagiune eu am cântat un cântec popular. Juriul a decis că-i musai să cânt de-atunci încolo muzică populară. Am continuat să cant și în cor o vreme, în pauzele din spectacol; schimbam repede-repede rochia lungă de coristă cu costumul popular și țusti în scenă. Cu timpul, mi-am învins emoțiile, mi-am făcut un repertoriu propriu (eu nu am cântat niciodată cântecele altor interpreți), a fost norocul meu că am și venit dintr-o zonă foarte bogată în folclor și am avut ce culege de la bătrânii și de la lăutarii din sat”, a spus Sofia Vicoveanca.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×