Cum a salvat Siri, asistentul digital al iPhone, viața unui bărbat paralizat

Alexandra Chivu  
înStiri de ultima ora
14/01/2019, 15:16
Cum a salvat Siri, asistentul digital al iPhone, viața unui bărbat paralizat
Siri a salvat viața unui bărbat implicat într-un incident auto, în SUA

Siri a salvat viața unui bărbat implicat într-un accident de mașină. Asistentul digital al iPhone se dovedește a fi un software util pentru oamenii din întreaga lume, reușind chiar să salveze vieți, cum a fost și cazul unui bărbat implicat într-un incident auto, în SUA. Acesta conducea în deșertul din Nevada când s-a răsturnat cu automobilul fără a putea ieși din ea în urma accidentului. Astfel, în momentul de groază, a putut folosi doar asistentul personal Siri pentru a chema ajutor.

Bărbatul avea 80% din corp paralizat în urma accidentului, după ce și-a rupt două vertebre, iar Siri s-a dovedit a fi îngerul lui păzitor. Accidentul s-a întâmplat pe parcursul nopții, lucru un un grad de risc mai mare, căci risca să intre într-o stare de inconștiență din cauz frigului care este resimțit pe parcursul nopții în deșertul Nevada.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Siri, asistentul digital al iPhone, a salvat viața unui bărbat paralizat

Iar, în momentul de panică, deși acesta nu știa unde se află telefonul său iphone, a activat asistentul personal Siri, cu ajutorul căruia a reușit să contacteze serviciul de urgență. La scurt timp, salvatorii au fost nevoiți să-l descarcereze pentru că automobilul era sever contorsionată, iar Siri a reușit să-l pună în contact cu oamenii care să-i ofere ajutor. De-a lungul timpului, asistentul digital al iPhone a fost folosit de către mulți oameni pentu a cere ajutor în urma unor accidente, iar acum se poate observa că utilizarea sa nu s-a oprit până în prezent.

Cum a salvat Siri, asistentul digital al iPhone, viața unui bărbat paralizat
Bărbatul avea 80% din corp paralizat în urma accidentului

Siri este un manager personal disponibil pe iPhone 4S. Acesta este controlat exclusiv prin intermediul comenzilor vocale. Iar, față de software-ul tradițional de recunoaștere a vocii, ce mizează de obicei pe comenzi predefinite de utilizator, Siri are pretenția de a recunoaște vorbirea naturală a omului și de a și răspunde la orice întrebare.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×