Cum a salvat Siri, asistentul digital al iPhone, viața unui bărbat paralizat

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 15:16
Cum a salvat Siri, asistentul digital al iPhone, viața unui bărbat paralizat
Siri a salvat viața unui bărbat implicat într-un incident auto, în SUA

Siri a salvat viața unui bărbat implicat într-un accident de mașină. Asistentul digital al iPhone se dovedește a fi un software util pentru oamenii din întreaga lume, reușind chiar să salveze vieți, cum a fost și cazul unui bărbat implicat într-un incident auto, în SUA. Acesta conducea în deșertul din Nevada când s-a răsturnat cu automobilul fără a putea ieși din ea în urma accidentului. Astfel, în momentul de groază, a putut folosi doar asistentul personal Siri pentru a chema ajutor.

Bărbatul avea 80% din corp paralizat în urma accidentului, după ce și-a rupt două vertebre, iar Siri s-a dovedit a fi îngerul lui păzitor. Accidentul s-a întâmplat pe parcursul nopții, lucru un un grad de risc mai mare, căci risca să intre într-o stare de inconștiență din cauz frigului care este resimțit pe parcursul nopții în deșertul Nevada.

Siri, asistentul digital al iPhone, a salvat viața unui bărbat paralizat

Iar, în momentul de panică, deși acesta nu știa unde se află telefonul său iphone, a activat asistentul personal Siri, cu ajutorul căruia a reușit să contacteze serviciul de urgență. La scurt timp, salvatorii au fost nevoiți să-l descarcereze pentru că automobilul era sever contorsionată, iar Siri a reușit să-l pună în contact cu oamenii care să-i ofere ajutor. De-a lungul timpului, asistentul digital al iPhone a fost folosit de către mulți oameni pentu a cere ajutor în urma unor accidente, iar acum se poate observa că utilizarea sa nu s-a oprit până în prezent.

Cum a salvat Siri, asistentul digital al iPhone, viața unui bărbat paralizat
Bărbatul avea 80% din corp paralizat în urma accidentului

Siri este un manager personal disponibil pe iPhone 4S. Acesta este controlat exclusiv prin intermediul comenzilor vocale. Iar, față de software-ul tradițional de recunoaștere a vocii, ce mizează de obicei pe comenzi predefinite de utilizator, Siri are pretenția de a recunoaște vorbirea naturală a omului și de a și răspunde la orice întrebare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×