Cum a ajuns să arate Emil Constantinescu la 80 de ani! Cine l-a însoțit la… piață FOTO

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
28/02/2019, 11:58
Cum a ajuns să arate Emil Constantinescu la 80 de ani! Cine l-a însoțit la… piață FOTO GALERIE FOTO
Cum a ajuns să arate Emil Constantinescu la 80 de ani

În ultima vreme, aparițiile lui Emil Constantinescu sunt extrem de rare. Cu toate acestea, „domnul președinte” după cum încă i se adresează toată lumea, în vârstă de 80 de ani, arată de parcă ieri și-a terminat mandatul. Singurul semn care mai arată că și pentru el trece vreme este barba mai rară și mai albă. În rest, Constantinescu și-a păstrat aceeași eleganță, ca la Cotroceni. Recent, acesta a fost surprins la Piața 1 Mai din București, în timp ce își făcea aprovizionarea alături de doi sepepiști.

Cum a ajuns să arate Emil Constantinescu la 80 de ani

Cel care a fost la cârma țării în perioada 1996-2000 purta o haină de stofă maron închis, cu maletă, pantaloni și ghete de drumeție la care a asorat o șapcă englezească din fetru. Potrivit click.ro, fostul conducător, ce a sosit la piață cu o limuzină neagră, cu șofer, a fost recunoscut de țăranii care i s-au adresat numai cu ”domnul președinte”. Și, cu toate că se putea folosi de fosta funcție pentru a lua pe gratis tot ce dorește, a ținut să-și plătească tot până la ultimul bănuț.

Cum a ajuns să arate Emil Constantinescu la 80 de ani! Cine l-a însoțit la… piață FOTO
Fostul președinte al României a fost surprins la cumpărături alături de doi sepepiști

Emil Constantinescu a cumpărat de la piață pomello, mere, struguri, roșii, pâine, merdenele și mandarine, pe care, de poftă, le-a mâncat pe drumul spre casă. Cei doi bodyguarzi s-au îngrijit ca acesta să nu care nimic, au avut grijă de toate pungile, apoi le-au așezat în portbagajul mașinii. Cel mai tânăr dintre SPP-iști i-a deschis portiera, a închis-o ușor și au pornit spre casă.

Cum a ajuns să arate Emil Constantinescu la 80 de ani! Cine l-a însoțit la… piață FOTO
Fostul conducător a sosit la piață cu o limuzină neagră, cu șofer

Foștii președinți ai României beneficiază de o serie de măsuri speciale

De menționat este că foștii președinți ai țării, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu beneficiază, potrivit legii, de o serie de măsuri speciale, anume: folosința gratuită a unei locuințe de protocol, cu destinația de reședință, ce include și un spațiu cu destinația de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier și un post de secretar, o indemnizație lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată Președintelui României în exercițiu, respectiv pază și protecție, dar și folosința gratuită a unui autoturism, care sunt asigurate permanent de Seviciul de Protecție și Pază.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×