Cristina Tarcea, dezvăluiri despre discuția cu Valer Dorneanu, șeful CCR: “A fost atât de întuneric, încât am luat haina domnului”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 18:48
Cristina Tarcea, dezvăluiri despre discuția cu Valer Dorneanu, șeful CCR: “A fost atât de întuneric, încât am luat haina domnului” GALERIE FOTO
Cristina Tarcea a făcut dezvăluiri despre discuția cu Valer Dorneanu, șeful CCR

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a făcut dezvăluiri despre discuția pe care a purtat-o cu Valer Dorneanu, președintele Curții Consituționale din România (CCR). Cristina Tarcea a declarat că discuția cu privire la completurile de 5 judecători a fost purtată pe întuneric și a fost rugată să își lase telefonul în anticameră.

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constatat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat Cristina Tarcea, miercuri, la ieșirea de la audierile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Cristina Tarcea a făcut dezvăluiri despre discuția cu Valer Dorneanu, șeful CCR

Cristina Tarcea a continuat seria dezvăluirilor despre discuția cu Valer Dorneanu, precizând că nu a înțeles de ce dialogul a trebuit purtat pe întuneric. Întrebată ce a vrut să afle Valer Dorneanu, președintele ÎCCJ a răspuns: „O justificare a deciziei pronunțată pe completurile de 5 judecători. A deciziei lor. Discutăm amănunte altădată. Credeți-mă, vă voi spune tot ce știu.”

Valer Dorneanu, președinte CCR
Valer Dorneanu, președinte CCR

Înainte de a fi audiată de membrii CSM, preşedintele instanţei supreme a acuzat atacuri ale politicului asupra sistemului judiciar. „Vă mai aduceți aminte declarațiile politice din luna august și septembrie că la ICCJ se refuză a se aplica legea? Vă mai aduceți aminte de interesul direct al președintelui Camerei Deputaților în organizarea completurilor de 5? De aceea am spus că am multe declatii interesante de făcut: despre o discuție pe care am avut-o cu președintele CCR legată de decizia de constatare a conflictului de constituționalitate, despre o discuție la fel de interesantă cu domnul Ciorbea.. Dar toate la timpul lor”, a spus Cristina Tarcea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×