Credea că sora lui îi făcea farmece după ce a găsit sub pat niște șnururi bizare. A fugit de acasă, iar la întoarcere a aflat adevărul

Dan Suta   
în Stiri mondene
28/10/2019, 14:26
Credea că sora lui îi făcea farmece după ce a găsit sub pat niște șnururi bizare. A fugit de acasă, iar la întoarcere a aflat adevărul
Credea că sora lui îi făcea farmece, însă ea l-a salvat de la pierzanie. Sursa foto: artfire.com

Un tânăr de 17 ani pe nume Ionuț, care nu se are prea mult la inimă cu sora lui, Dana, a început să o bănuiască pe aceasta că îi face farmece. De altfel, în ultima vreme, băiatul s-a confruntat cu tot felul de probleme: era să fie exmatriculat de la școală, a căzut în patima drogurilor, iar cu familia nu se înțelegea foarte bine, cu părinții certându-se zilnic. Sora ei este studentă la Teologie, iar în urma consultării cu familia ei, fata a mers la mănăstire pentru a cere ajutorul unor călugări.

Ionuț, un tânăr cu probleme care s-a  îndreptat datorită surorii sale

Zis și făcut. Dana plecase la Mănăstirea Putna unde le-a povestit măicuțelor prin ce situație trece acasă. Dana ceruse ajutor de la una din cele mai iubite maici de acolo. Aceasta a făcut o rugăciune specială pentru fratele ei, pe care l-a trecut și în pomelnic și i-a oferit o brățară care se desnoadă ușor, sfințită de preot, pentru a o pune în camera lui Ionuț. Maica stareță i-a spus următoarele cuvinte Danei înainte să îi încredințeze brățara făcută chiar de călugărițe: „Dacă șnururile se vor despleti în ptimele șapte zile, înseamnă că băiatul se va îndrepta și își va da seama de relele pe care le-a făcut. Dacă brățara va rămâne intactă, atunci are nevoie de o exorcizare”.

Ionuț a descoperit brățara sub patul lui în a treia zi, iar o parte din șnur l-a găsit în camera surorii sale, fapt pentru care a intrat la bănuială. Nu trecuse cele șapte zile încă pentru ca Dana să își da seama dacă au efecte spusele stareței, însă a observat că brățara începuse să se deșire.

După ce a plecat de acasă, s-a întors și a cerut iertare

Ionuț a sărit extrem de furios la sora ei, însă legământul era să nu afle nimic până în a șaptea zi. A plecat de acasă și nu s-a mai întors. După o săptămână, băiatul s-a întors zgribulind de frig, cu hainele rupte și cu ochii roșii și înlăcrimați. Și-a cerut iertare de la familie pentru ce a făcut-o să trăiască din cauza lui, iar atunci sora lui i-a spus adevărul. Ionuț a renunțat la droguri și a început să învețe bine, iar după un an de zile a luat examenul de Bacalaureat cu nota 9.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×