Coreea de Nord demolează poligonul unde a testat arme nucleare!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/05/2018, 10:57
Coreea de Nord demolează poligonul unde a testat arme nucleare!
Coreea de Nord demolează poligonul unde a testat arme nucleare!

Coreea de Nord a început să demoleze poligonul de teste nucleare! Decizia vine cu puțin timp înainte de  summitul istoric dintre Kim Jong-un și Donald Trump! Fotografii făcute din satelit stau dovezi clare ale demolării, potrivit informațiilor furnizate de o organizație de monitorizare din SUA, scrie The Guardian.

Într-o mișcare salutată atât de Washington, cât și de Seul, Coreea de Nord s-a angajat să „distrugă” complet poligonul de testare nucleară Punggye-ri, unde au avut loc cele șase teste de arme nucleare. O ceremonie simbolică este programată să aibă loc între 23 și 25 mai, în fața mass-mediei străine.

Coreea de Nord demolează poligonul unde a testat arme nucleare, înainte de întâlnirea dintre Kim Jong-un și Donald Trump

Coreea de Nord a promis să distrugă poligonul de testare după ce liderul Kim Jong-un a declarat luna trecută că forța nucleară a țării a fost completată și că nu mai este nevoie de Punggye-ri. Summitul istoric dintre Coreea de Nord și SUA va avea loc în Singapore, pe 12 iunie. Întâlnirea cu Donald Trump „ar fi o întâlnire istorică” și un „prim pas excelent în promovarea dezvoltării pozitive în peninsula coreeană și construirea unui viitor frumos„, a declarat liderul de la Phenian, citat de presa nord-coreeană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×