Cod galben de inundații în opt județe din țară! Harta zonelor afectate

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
25/01/2019, 14:07
Cod galben de inundații în opt județe din țară! Harta zonelor afectate GALERIE FOTO
Cod galben de inundații în opt județe din țară! Harta zonelor afectate

Există un cod galben de inundații în opt județe din țară! Departamentul de Situații de Urgență a dat avertizarea cu zonele afectate de acesta. Cele opt județe care se confruntă cu un risc mare de inundații sunt: Argeș, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Timiș și Vâlcea.

„În intervalul 25.01.2019, ora 13:00 – 27.01.2019, ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniş – bazin superior, Bârzava, Moraviţa (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin aval staţia hidrometrică Sadu (judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru (judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt).”, se arată în avertizarea DSU.

Cod galben de inundații în opt județe din țară! Râurile din zona de sud-vest a țării prezintă risc de inundații

Codul galben de inundații pentru cele opt județe este valabil de azi, 25 ianuarie. Acesta a intrat în vigoare la ora 13:00 și este valabil până pe data de 29 ianuarie ora 9:00. Zona afectată este cea din sudul și sud-vestul țării. O mare parte din bazinul hidrografic al Olteniei se confruntă cu acest risc ridicat de indundații conform comunicatului emis de Departamentul de Situații de Urgență. În județul Caraș – Severin sunt 3 râuri care prezintă un risc ridicat de a provoca inundații. De asemenea pe Jiu, în aval de Sadu, situația este sub incidența codul galben emis de DSU. 

În intervalul 25 ianuarie de la ora 13 și pâmă pe 27 ianuarie 2019, ora 09 pe râurile din 8 județe exisă cod galben de inundații

„Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul 26.01.2019, ora 06:00 – 26.01.2019, ora 16:00 pe unele râuri mici din judeţele Gorj şi Vâlcea. Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor mai sus menționate.”, se precizează în informarea trimisă de Departamentul de Situații de Urgență, care a fost dată publicițăti azi la ora 13 și 41 de minute.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×