Cluj-Napoca va avea prima stradă ”smart”! Cât va costa premiera interplanetară

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
05/11/2018, 15:03
Cluj-Napoca va avea prima stradă ”smart”! Cât va costa premiera interplanetară
Așa va arăta strada smart din Cluj

Cluj-Napoca va avea prima stradă ”smart” din România! Cât va costa premiera interplanetară? Mai exact, artera din România va avea stâlpi de iluminat cu wifi și camere video, cât și bânci cu încărcătoare USB pentru telefoanele mobile. Primarul orașului a aprobat luni dimineață, 5 noiembrie, această noutate pentru români, ba mai mult, a spus că e mândru de proiectul care a uimit țara. ”Este un proiect care va fi o premieră națională: prima stradă cu toate facilitățile și dotările tehnologice de ultimă generație, toate dotările unei străzi smart din Europa, de la iluminat și de la wifi la bănci cu încărcare pentru telefoane, de la stații pentru biciclete, trotinete electrice și evident un spațiu pietonal. Va fi un model de stradă inteligentă care o vom replica și în alte zone ale orașului, fiind iarăși un model de realizare de asemenea structuri urbane în România”, a declarat Emil Boc, în această dimineață.

De asemenea, directorul în cadrul Primăriei Cluj-Napoca a adăugat și el câteva cuvinte despre Clujul cu străzi ”smart”. Acesta a subliniat și motivul pentru care au ales tocmai strada Molnar Piuariu, ce face parte din cartierul Mărăști. ” Fiind în cartierul Mărăști, în zona căminelor studențești de la UTCN, fiind și o stradă secundară pentru traficul rutier, am considerat că putem să avem un astfel de proiect pilot”, a mărturisit Ovidiu Cîmpeanu. 

Cluj-Napoca va avea prima stradă ”smart”! Premiera interplanetară costă 1,3 milioane de euro

Clujul va avea o strada smart. Aceasta va avea stâlpi de iluminat cu wifi și banci cu incarcatoare prin usb
Iată cum va arăta prima stradă smart din România

Noi am avut și anul acesta în primăvară o închidere a străzii pentru un eveniment în weekend, am luat și peste 300 de chestionare de la cetățenii din zonă și de la studenți și a reieșit ca fiind oportună realizarea acestui proiect și sigur dacă acesta va fi acceptat de către clujeni vom extinde acest tip de proiecte și în alte cartiere ale orașului”, a declarat Ovidiu Cîmpean. Conform ziardecluj.ro, schimbările vor dura 9 luni de zile, iar suma alocată acestui proiect este de 1,3 milioane de euro; sumă din care 98% sunt fonduri europene nerambursabile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×